17 Şubat 2010 Çarşamba

Google Buzz 2


Belirli bir kişiden gelen buzz'ları görüntüleme

Gmail'de Buzz'ı görüntülediğinizde, izlediğiniz kişilerin son yayınlarının tümünü içeren bir akış görürsünüz. Belirli bir kişi tarafından gönderilen yayınları görmek istiyorsanız o kişinin adını tıklayın. Yayınlarının yanı sıra o kişinin izledikleri kullanıcıların ve o kişiyi izleyen kişilerin listelerine ilişkin bağlantıları ve henüz bu kişiyi izlemiyorsanız izleme seçeneğini görebilir, bu kişiyi izlemekten vazgeçebilir (izliyorsanız) ve sizi izliyorsa engelleyebilirsiniz.

Genel güncellemelerini ve eklediği diğer bilgileri içeren Google Profilinin bağlantısını da görebilirsiniz.

Gelen kutunuzda buzz

Buzz'ı kullanarak herhangi bir şey yayınlar veya bir yayına katkıda bulunursanız bu iletilere gönderilen yanıtlar gelen kutunuzda görüntülenir. Bir kullanıcı buzz gönderirken @[kullaniciadiniz] yazarsa bu buzz'ı gelen kutunuzda da görebilirsiniz. Bu, bir yorumu yöneltmenin veya belirli bir kişiye yanıt göndermenin en kolay yoludur. Bu iletilere normal e-posta filtreleriniz uygulanır, böylece ne tür iletileri görüntüleyeceğinizi denetleyebilirsiniz.

Buzz'ı devre dışı bırakma

Buzz size göre değilse, Gmail sayfanızın en altında bulunan Buzz'ı devre dışı bırak bağlantısını (Temel HTML bağlantısının yanında) tıklayarak devre dışı bırakabilirsiniz.

Yayınlarınızı görebilecek kişileri seçme

Buzz yayınlarken yayının genel mi yoksa özel mi olacağını seçebilirsiniz. Genel yayınlar sizi izleyen herkes tarafından görüntülenebilir ve Google Profilinizde de görünürken, özel yayınlar yalnızca seçtiğiniz kişiler tarafından görüntülenir. Kişi gruplarınızın veya kişilerinizin arasından seçim yapın. İsterseniz yeni gruplar oluşturabilir veya yayın gönderirken mevcut kişi gruplarına kişi ekleyebilirsiniz.

Yayınlarınızı görebilecek kişileri seçmek için metin kutusundaki Genel açılır menüsünü tıklayın. Herkes yerine belirli kişilere buzz yayınlamak için bu menüdeki Özel seçeneğini belirleyin.

Buzz'a nasıl erişilir?

Buzz'ınızı birden fazla Google ürününden okuyabilirsiniz. Gmail'de sol tarafta bulunan bağlantılardan, Google Profilinizden veya mobil cihazınızdan erişebilirsiniz. Erişim için cep telefonunuzu kullanıyorsanız başlamak için desteklenen bir cep telefonunun tarayıcısından buzz.google.com adresini ziyaret edin.

Buzz'ı kullanabilmek için genel bir profiliniz olması gerekir. Henüz bir profil oluşturmadıysanız ilk yayın gönderdiğinizde kısa bir kurulum işlemi gerçekleştirmeniz gerekir. En azından profilinizde görüntülenecek bir ad seçmeniz gerekir. Ancak isterseniz daha fazla bilgi de ekleyebilirsiniz. Buzz'ını izlediğiniz kişilerin profilinizde görüntülenip görüntülenmeyeceğini de seçebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger