22 Şubat 2010 Pazartesi

Google Buzz 3

Buzz Arama

Gmail ayarlarınızda Buzz sekmesini tıkladığınızda Gmail arama seçeneklerinde Buzz Ara düğmesini görebilirsiniz. Bu seçenek has:image gibi arama operatörleri kullanmanızı sağlar ve yalnızca Buzz içeriğinizde arama yapar.

İsterseniz arama operatörlerini Gmail'de buzz yayınlarını aramanıza yardımcı olacak şekilde de kullanabilirsiniz. Aradığınız yayınları bulmak için şu operatörleri aramanıza eklemeniz yeterlidir:

* is:buzz - Gelen Kutunuzda e-posta olan Buzz yayınlarını ararken bu operatörü yazın.
* has: [link/video/image] - Bağlantı, video veya resim içeren yayınların tümünü bulur.
* author: - Akışınızda, adını girdiğiniz kişi tarafından yazılan tüm yayınları bulur.
* commenter: - Okuma akışınızda bir kişi tarafından yorum yapılan tüm yayınları bulur.

Örneğin, [author:Homer J. Simpson] araması yaptığınızda Homer J. Simpson tarafından gönderilen Buzz yayınlarının bir listesi görüntülenir. [kurabiye commenter:Homer J. Simpson] araması yaptığınızda kurabiye ile ilgili olan ve Homer J. Simpson tarafından yorum gönderilen yayınlar görüntülenir.

Buzz'a site bağlama

Buzz'da yayınlayabileceğiniz içerik türlerini keşfederken, yayınlarınıza metin güncellemeleri, fotoğraflar ve videoların yanı sıra diğer web sitelerinde gerçekleştirdiğiniz işlemleri de bağlayabileceğinizi göreceksiniz. Varsayılan olarak Buzz'ınızı Google Sohbet durumunuza bağlayacağız (sohbet durumunuzu değiştirdiğinizde bir güncelleme yayınlanacak). Ayrıca varsayılan olarak bağlı olanlar: Google Reader paylaşılan öğeleriniz, genel Picasa Web Albümleriniz ve adresinizden buzz@gmail.com adresine e-posta ile gönderdiğiniz her şey.

Google Reader öğelerinizdeki yorumların hem Reader sayfanızda hem de Buzz sayfanızda görüntüleneceğini unutmayın. Google Reader kullanan ancak Gmail hesabı olmayan bir kişi Reader'daki bir öğe için yorum gönderirse bu yorum Buzz'da "Google Reader Kullanıcısı" tarafından gönderilmiş olarak görüntülenir.

Ayrıca Flickr ve Twitter'ı el ile Buzz'ınıza bağlayabilirsiniz. Buzz'ı ve ardından Bağlı Siteler'i tıkladığınızda her kaynağın izin düzeylerini denetleyebileceğiniz kaynak yöneticisini görüntüleyebilirsiniz (yani Twitter aracılığıyla gönderdiğiniz yayınların varsayılan gizlilik ayarlarınızın aksine belirli kişilerle paylaşılmasını sağlayabilirsiniz).

Önerilen buzz

Henüz izlemediğiniz kişilerden önerilen buzz'lar gönderilir. Buzz ağınızdaki kişiler beğenerek veya izleyerek bir yayına ilgi gösterdiğinde bu yayınlar güncelleme akışınızda gönderenin adının yanında yeşil bir Önerilen etiketi ile görüntülenir. Buzz'ın neden önerildiğini öğrenmek için Önerilen bağlantısını, buzz'ı akışınızdan kaldırıp ilgi alanlarınıza ilişkin geri bildirim sağlamak için İlgilenmiyorum bağlantısını tıklayabilirsiniz.

Önerilen buzz sayısı, akışınızın etkinlik durumuna göre ayarlanır. Çok etkin değilken daha çok sayıda önerilen buzz görüntülenirken izlediğiniz kişiler çok sayıda buzz paylaştığında daha az sayıda önerilen buzz görüntülenir.

E-postayla buzz yayınlama

buzz@gmail.com adresine e-posta göndererek Buzz yayınlayabilirsiniz (bu yolla metin ve fotoğraf paylaşabilirsiniz). Bu yöntemi kullanabilmek için e-postayı yayına bağlamak istediğiniz Gmail adresinden göndermeniz gerekir (ör. yayınınızda görüntülenmesini istediğiniz addan).

E-postayla paylaştığınız yayınlarda varsayılan izin düzeylerini (yayınları görüntüleyebilecek kişiler gibi) belirlemek için kaynak yöneticisini kullanın. Bağlı sitelerinizde Buzz'ınızı kimin görüntüleyeceğini denetlemek için Buzz'ı ve ardından Bağlı Siteler'i tıklayın.

Buzz'da kötüye kullanım bildirme

Kullanıcılardan birinin politikalarımızı ihlal eden bir içerik yayınladığını düşünüyorsanız, bize bir kötüye kullanım raporu gönderebilirsiniz. Söz konusu güncellemeyi görüntülüyorsanız, iletinin sağ tarafındaki aşağı oku tıklayın ve menüden Kötüye kullanım bildir seçeneğini belirleyin.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger