15 Nisan 2010 Perşembe

Turizm Haftası 15 - 22 Nisan

Turizm haftası kutlu olsun...
İnsanların türlü amaçlarla yaptıkları gezilere turizm denir.
Turizm; başka yerleri görmek, tanımak, eğlenmek, dinlenmek ve alıveriş etmek için yapılan gezilerdir. Bu gezilere katılanlara turist denir.
Turizm; iç ve dış turizm olarak ikiye ayrılır. İnsanlar ülke içinde dinlenmek, eğlenmek, alışveriş etmek, gezip görmek için, sürekli yaşadık­ları kentin dışına çıkarlar. Başka yerlere giderler. Buna iç turizm denir. Dış turizm ise ülkeler arasında yapılan gezilerdir.
Yabancı turist, ülkemize hangi amaçla gelirse gelsin para harcayacak­tır. Turistin harcadığı paraya döviz denir. Döviz, yabancı ülke parasıdır.
Ülkemizde üretilmeyen ilaç, makine; gereksinme duyduğumuz petrol ve benzeri mallar yabancı ülkelerden alınır. Bunların satın alınabilmesi için dövize gereksinmemiz vardır. Dövizi ürünlerimizin ve ürettiğimiz malların dış ülkelere satışından ya da turizmden sağlarız. Görülüyor ki ülkemizin kalkınmasında turizmin çok önemli bir yeri vardır.

Turist, dinlenmek, eğlenmek, görmek istediği yere çabuk, kolay ve rahat gitmek ister. Bunun için yollarımızın bakımlı, konaklama yerlerinin iyi olması gerekir. Yurdumuz turistlerin ilgi duyduğu bir ülkedir. Yurdumuz kuzey yarımkürede Asya ile Avrupa kıtaları arasında bir köprü durumunda­dır. Ülkemizin üç yanı denizlerle çevrilidir. Ilıman iklim kuşağındadır. Bitki örtüsü bakımından zengindir. Yurdumuzda dört mevsimin özellikleri görü­lür. Türkiye’miz aynı zamanda tarihi anıtlar yönünden de çok zengindir. Anadolu’muzda çeşitli uygarlıklar yaşanmıştır. Bu uygarlıkların kalıntıları günümüze dek gelmiş ve korunmuştur.

Yurdumuz, turizm zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden biridir. Bir ülkede turizmin gelişmesi için bazı koşulların gerçekleşmesi zorunludur. Yolların güzel olması, ulaşım araçlarının gelişmiş olması, konaklama yerlerinin bol, rahat ve temiz olması gereklidir. Turist yatacağı yerin temiz olmasını ister.

Ülkemize turist gelmesini istiyorsak, onlara karşı güler yüzlü, iyilikse­ver, temiz, hoşgörülü olmalıyız. Turistler konuklarımız sayılır. Konuklarımızı rahat ettirmek için her çabayı göstermeliyiz.

Çanakkale'de 34. Turizm Haftası Törenleri
34. Turizm Haftası bütün Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale'de de törenlerle kutlanıyor.

Çanakkale'deki törenler sabah Cumhuriyet meydanında düzenlenen etkinlikle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar ve turizmciler tarafından Atatürk anıtına çelenk konuldu. Tören Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerinin folklor gösterisi ile sona erdi. Törene Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Şinasi Haznedar, Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD) Başkanı Ali Akol, turizmciler,siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler ile daire müdürleri katıldı.
Etkinlikler kapsamında öğleden sonra ise Hüseyin Akif Terzioğlu Kampüsü Troia Kültür Merkezi'nde Turizm Haftası ile ilgili ayrı bir program düzenlenecek. Protokol konuşmalarının ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yardımcı Doçent Doktor Ferah Özkök "Çanakkale'nin Kalkınmasında Turizm Sektörünün Rolü", Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gelibolu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardımcı Doçent Doktor Haluk Erdem "Çanakkale'de Turizm Stratejisi ve Vizyonu" ve Çanakkale Ziraat Bankası Kredi Uzmanı Esra Öztaş da "Turizm Sektöründe Finansman Kaynakları" konulu konuşma gerçekleştirecek. Şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ile buradaki tören sona erecek. Akşam saat 18.00'de ise Akol Otel'de kokteyl ve Hüseyin Akif Terzioğlu Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Orkestrasının konseri gerçekleştirilecek. Hafta boyunca devam edecek etkinlikler 16 Nisan Cuma günü saat 14.00 ile 15.00 saatleri arasında Conkbayırı Deniz Otobüsü ile boğaz turu; 20 Nisan Salı günü saat 20.30'da yerel Ton Tv'de yapılacak açık oturum ile sona erecek.

ÇANAKKALE İLİ 34. TURİZM HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI

15 Nisan 2010 Perşembe

-Çelenk Sunuş Töreni

Saat: 10:30

-Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi Çanakkale Yöresi Oyunları

Yer: Cumhuriyet Meydanı

-Panel

Yer: Hüseyin Akif Terzioğlu Kampüsü Troia Kültür Merkezi

15-22 Nisan 2010

Saat: 10:30-11:45

Yer: Cumhuriyet Meydanı

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger