15 Temmuz 2010 Perşembe

17.Uluslararası Gelibolu Altın Sardalye Kültür Ve Sanat Festivali

Gelibolu'da Dostluk ve Barış Rüzgarları Esecek...
İyi ve güzel şehir anlamına gelen Gallipolis adıyla anılan Gelibolu, yaz sezonunda en önemli eğlence ve turizm etkinliği olan festivaline bir yıl aradan sonra yeniden kavuşuyor.
20-25 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılacak olan 17.Uluslararası Gelibolu Altın Sardalye Kültür ve Sanat Festivali'nin oldukça geniş bir katılımla gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
"Gelibolu'da dostluk ve barış rüzgarları esecek… Kültür, sanat ve eğlence geleneksel festivalle buluşuyor" sloganıyla yapılacak festival ile ilgili olarak açıklamada bulunan Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa ÖZACAR, festivalin sadece belediyenin değil ilçenin tamamının bir aktivitesi olduğunu vurgulayarak, festivalin resmi açılışının 23 Temmuz Cuma günü kortej yürüyüşüyle yapılacağını ifade etti.

Bulgaristan, Yunanistan, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Sırbistan- Karadağ, Makedonya gibi ülkelerin gösterileri ile renklendireceği festivalin konferans,sergi,spor müsabakaları,sanatsal ve bireysel etkinliklerle devam edeceğini belirten başkan ÖZACAR, etkinlikleri Gelibolu'da her köşeye yayma hedefinde olduklarını vurguladı.

Festivalde, Ayşe EGESOY tarafından sunulacak olan halk konserleri kapsamında yerel sanatçılar dışında Gelibolu halkının istekleri doğrultusunda 23 Temmuz 2010 tarihinde LİNET,24 Temmuz 2010 tarihinde Yeni Türkü ve 25 Temmuz 2010 tarihinde Volkan Konak sahne alacaklar.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger