26 Ağustos 2010 Perşembe

79. İzmir Enternasyonel Fuarı

Türkiye'nin İlk Uluslararası Fuarı 'İzmir Enternasyonal Fuar' (İEF), Kapılarını Yarın 79'uncu Kez Ziyaretçilere Açacak.

TÜRKİYE'nin ilk uluslararası fuarı 'İzmir Enternasyonal Fuar' (İEF), kapılarını yarın 79'uncu kez ziyaretçilere açacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül referandumu öncesi 'Hayır' mitinglerine ara vererek İEF'nin açılışına katılacak. Ziyaretçiler İzmir Fuarı'nı tam 2, öğrenci 1 TL ödeyerek gezebilecek.

Gaziantep'in onur konuğu olduğu 79'uncu İEF'de, onur konuğu ülke uygulamasına bu yıl ara verildi. Fuar'a 55 ülkeden katılım olacak. 803'ü yerli, 249'u yabancı, 1052 firma ürünlerini tanıtacak. 1.5 milyon ziyaretçinin gezmesi hedeflenen Fuar, 5 Eylül Pazar günü kapanacak.

Her yıl farklı bir tema çerçevesinde düzenlenenen İzmir Enternasyonal Fuarı'nın bu yılki ana teması 'Enerji' olacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın katkılarıyla İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde 2, 3, 4 Eylül 2010 tarihlerinde 'Uluslararası Enerji Türk Zirvesi' gerçekleştirilecek. Zirvede, enerji sektöründe yaşanan değişimler, yenilenebilir enerji politikaları, şehirlerde enerji tüketimi ve enerji verimliliği, şehirlerin enerji kaynakları potansiyeli, atık, biyokütle, jeotermal, güneş enerjisi teknolojileri, rüzgar enerjisi teknolojileri, Türkiye ve dünyada emisyon ticaretinin bugünü ve geleceği, yenilenebilir enerji yatırımlarının hayata geçirilmesinin önündeki engeller ve karşılaşılan zorluklar konuları ele alınacak. Fuarda oluşturulan Enerji Özel Bölümü'nde ise 25 firma yer alacak.

AÇILIŞ AÇIK HAVA TİYATROSU'NDA

İEF'nin açılışı Açık Hava Tiyatrosu'nda saat 18.30'da yapılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de açılışa katılacak. İzmir Fuarı'nın tarihiyle ilgili bir filmin ardından onur konuğu kent Gaziantep'in halkoyunları gösterileri sahnelenecek. Açılış konuşmalarının ardından, yabancı delegasyonun da katılımıyla aile fotoğrafı çekilecek. Daha sonra Kültürpark Holleri'ne geçirilerek Gaziantep standı açılacak.

TEKNE VE YAT SEVENLER İEF'YE

İzmir Enternasyonal Fuarı'nda, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, yalnızca profesyonel ziyaretçilerin gezebileceği, Tekne- Yat Özel Bölümü oluşturuldu. Etkinlik kapsamında fuara 41 firma katılacak. Fuarda ayrıca Ege Açık Deniz Yat Kulübü'nün ve Konak Pier'in katkılarıyla Pasaport İskelesi'nde Yelken Yarışları 79'uncu İEF Kupası ve Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu'nun katkılarıyla 2010 Jet Sporları Zafer Kupası düzenlenecek. Pasaport İskelesi, Konar Pier'de ise çeşitli tekneler sergilenecek.

BİLİŞİM- İLETİŞİM ÖZEL BÖLÜMÜ

Geçen yılın ana teması olan 'İletişim Teknolojileri ve Telekomünikasyon'dan hareketle, firmaların talepleri doğrultusunda oluşturulan Bilişim ve İletişim Özel Bölümü İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1 B nolu holde gerçekleştirilecek. Bilgisayar, teknoloji, telekomünikasyon ve yazılım firmalarının ürün ve hizmetlerini fuar ziyaretçilerine sunma imkanı bulacağı Bilişim ve İletişim Özel Bölümü'nde 38 firma yer alacak. Bilişim ve İletişim Özel Bölümü'nün ilerleyen yıllarda bir ihtisas fuarına dönüştürülmesi planlanıyor.

ORKİDE TÜRKÜ ŞENLİĞİ

11'inci Orkide Türkü Şenliği ile Yöresel Lezzetler ve 10'uncu Orkide Dünya Mutfakları Festivali, müziği ve lezzeti İEF'de buluşturacak. 1- 4 Eylül 2010 tarihleri arasında Açık Hava Tiyatrosu'nda organize edilen Orkide Türkü Şenliği'nde tanınmış isimler sahneye çıkacak. Ücretsiz olarak gerçekleşecek konserler her akşam saat 21.15'de başlayacak. Orkide Dünya Mutfakları Festivali ise dünya lezzetlerini bir kez daha fuarda bir araya getirecek. Festivalde farklı ülkelerin mutfaklarının birbirinden lezzetli yemekleri tanıtılacak.

10'UNCU SİNEMA BURADA FESTİVALİ

İEF kapsamında 10'uncu kez düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleştirilecek olan 'Sinema Burada Festivali'nin bu yılki onur konukları, usta sinema sanatçıları Ediz Hun ve Şerif Sezer olacak. Etkinlikler kapsamında ayrıca genç Oyuncu konuklar kategorisinde ise Beren Saat, Demet Evgar ve Murat Yıldırım Fuar'a gelecek. Korku filmleri temasının işleneceği festival kapsamında ücretsiz film gösterimleri ve 'Neden Korkuyoruz' konulu bir panel yapılacak.

ONUR KONUĞU İL GAZİANTEP

2005 yılından bu yana sürdürülen 'Onur Konuğu İl' uygulaması bu yıl Gaziantep ile sürüyor. Gaziantep, 79'uncu İzmir Enternasyonal Fuarı'nda, sanayi ve ticaretinin yanı sıra tarihi, kültürü, mutfağı ve el sanatları gibi zenginlikleriyle tanıtılacak.

Etkinlik Programı

Detaylı etkinlik programını görmek için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger