30 Mart 2011 Çarşamba

Geleceği Olan Meslekler

Gençlere üniversite yerine meslek seçmelerini öneren İŞKUR, yol da gösteriyor. Cazip meslekler arasında enerji sistemleri mühendisliği ilk sırada.

Üniversite sınavına giren yaklaşık 1.7 milyon gencin hayali, geleceğini garanti altına alabilecek bir meslek sahibi olmak. İŞKUR gençlere üniversite yerine meslek seçmelerini önerirken, tercih yapmalarını kolaylaştıracak bir yol haritası hazırladı. 4 bin 888 mesleği anlatan Türk Meslekler Sözlüğü gençlerin rehberi oldu.
Gençler, gözde meslekleri İŞKUR’un sitesindeki sözlükten izleyebiliyor. İŞKUR, ayrıca işsiz gençlerin hangi alanda başarılı olabilecekleri konusunda danışmanlık hizmeti de veriyor.
Sözlükte 3 meslek öne çıkıyor:

3 FARKLI İŞ DALI ÖNE ÇIKIYOR
Enerji sistemleri mühendisliği: Yakıt hücreleri, yenilebilir enerji kaynakları, enerji tasarrufu, ısı alanında çalışan bu mühendisler, enerji stratejisi belirlenmesine de katkı sunacak.
Motorlu araç LPG bakım ve onarımcılığı: Benzin, mazot ve LPG’li araçların motorlarının ayar, bakım ve onarımı yapılıyor.
Raylı sistem işletme teknikerliği: Demiryolu ulaşımında işletme sisteminin kurulması, taşımacılığın organizasyonu ile operasyonunu sağlayan bir meslek dalı.
Lojistik firmalarında da iş bulabiliyorlar.

İŞTE GÖZDE ALANLAR

Ön plana çıkan diğer geleceğin meslekleri şöyle:

* Yazılım mühendisliği
* Bireysel portföy yöneticiliği, aktüerlik
* Nükleer uzmanları
* Hafıza artırma cerrahlığı
* Sanal market işletmeciliği
* Elektronik gazetecilik
* Gen terapistliği
* Nano yapı mühendisliği
* Taşeron-fason yöneticiliği
* Soru bankası tasarımcılığı
* Alternatif besin mühendisi
* Siber teknoloji mühendisi

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger