2 Nisan 2011 Cumartesi

Çanakkale Belediyesi Nisan Ayı Etkinlikleri

Çanakkale Belediyesi Nisan Ayında da Etkinliklere devam ediyor.

CASUS KIZLAR
Yönetmen: Pascal Jardin
Senaryo: Michelle Lamoreaux
Müzik: Jennifer McCann
Tür: Animasyon / Komedi
Süre: 75 dk.
Konu: Sam, Clover ve Alex sıradan üç genç kızdır. Ajan seçildiklerine şaşıran kızların ilk görevi kaçırılmış olan ünlü veteriner Wolfman’ın yerini belirlemektir. Kızlar olayın arkasında Fabu adlı eski bir mankenin olduğunu fark ederler. “Mükemmelleştirici” adlı makineyi de icat eden Fabu’nun plânı muhteşem bakışlara sahip insanlar yaratmaktır. Acaba Casus Kızlar dünyayı kurtarabilecek midir?

GEZEGEN 51
Yönetmen: Jorge Blanco
Senaryo: Joe Stillman
Tür: Animasyon - Komedi - Macera - Dram
Süre: 91 dk.
Yapım: 2009, İspanya - İngiltere - ABD
Konu: 16 yaşındaki Lem Gezegen 51’de, beyaz çitlerle çevrili, Amerika’nın 1950’lerdeki masum halini anımsatan bir yerde yaşamaktadır. Korunaklı ve tahmin edilebilir, tekdüze hayatından mutludur. Gününü o bölgedeki gökevini yönetip, hoşlandığı komşusu Neera ile geçirme hayalleriyle geçirmektedir. Bir gün, hiç de hesapta yokken, milyonlarca mil uzaklıktan gelen astronot Kaptan Charles ‘Chuck’ Baker, uzay gemisini Neera’nın bahçesine indirir, hem de tam aile barbeküsünün ortasına.

Ucuz Roman

Quentin Tarantino yönetmenliğindeki Roger Avary ile birlikte yazılmış, 1994 yapımı, kült kabul edilen bir filmdir. Ucuz Roman, En İyi Film dahil 7 dalda Oscar'a aday gösterilmiş ve En İyi Orijinal Senaryo Oscarı'nı almıştır. Aynı zamanda 1994 Cannes Film Festivali'nde en iyi film ödülü olan Altın Palmiye Ödülü'nün sahibidir. IMDB tüm zamanların en iyi filmleri sıralamasında 5. sıradadır.
Adını 1930-1950 yıllarında kalitesiz kâğıtlara basılarak ucuza satılan resimli polisiye romanlardan alan film, Tarantinonun kendine has yorumuyla birbiriyle bağlantılı üç farklı hikâyeyi anlatır.
Vincent Vega'nın (Travolta) patronu Marcellus, karısı Mia’yla (Thurman) ilgilenmesini ister. Birlikte geçirdikleri güzel gecenin ardından çift eve döndüğünde Mia aşırı doz uyuşturucudan komaya girer ve Vincent onu uyuşturucu tedarikçisi Lance'ın evine götürür ve yaptıkları adrenalin iğnesiyle Mia hayata döner.
Altın Saat isimli ikinci hikâyede boksör Butch'a (Bruce Willis) Marcellus tarafından ringte maçı kaybetmesi için para ödenmiştir. Parayı alıp kayıplara karışmayı planlamış Butch, şehri terketmeden önce evini değiştirmiş fakat kızarkadaşı babasından kalan saati almayı unutmuştur. Butch apartmana geri dönerek saatini alır, birşeyler yemek için mutfağa girdiğinde Marcellus'un adamı Vincent'in evde olduğunu farkeder ve onu öldürerek oradan ayrılır. Geri dönerken Marcellus ile yolda karşılaşırlar ve aralarındaki çatışma bir sapığın bodrumunda son bulur.
Son hikâyede Tarantino Jimmy karakteriyle karşımıza çıkıyor. Vincent, ortağı ile bitirdikleri bir işten dönerken yanlarına aldıkları rehineyi kazayla öldürür. Arka koltukta oturan rehinenin kafasına isabet eden kurşun aracın içini kan ve et parçalarıyla doldurur. Şehir içinde bu şekilde ilerleyemeyeceklerini anlayan ikili Jimmy'nin evine gelir ve Marcellus'a bağlı Winston Wolf'un önderliğinde küçük bir operasyonla olayı temizlerler.
Konu buradan filmin girişindeki kafe soygunu sahnesine bağlanarak sona erer.

KAR VE KAPLAN

Attilio Roma’daki Yabancılar Üniversitesinde şair ve okutmandır. Yıl 2003’tür ve Irak savaşı henüz başlamamıştır, fakat havada savaş kokusu duyulmaktadır. Herşeye rağmen Attilio kendine ait dünyasında olan bitene kendini kapatmış o çok sevdiği şiirlerin şairlerine ait duyduğu hayali seslerle yaşamaktadır. Edebi alanda kendine ait bir ünü vardır ve son kitabı The Tiger and the Snow’u henüz yayınlamıştır. Kitap eleştirmenler ve okuyucular tarafından çok beğenilmiştir.

Olan olaylar onu korkutucu bir şekilde etkilemeye başladığında rüyalarında evlenmek istediği kadını görür. Kadının adı Vittoria’dır ve gerçek hayatta Attilio ile evlenmeyi bırakın hiçbir şey yapmak istememektedir. Aslında bu sevimli adamın ona yaklaşmak için yaptığı herşey, ölümsüz aşkını ilan ediş tarzı Vittoria’yı daha da kızdırmaktadır. Attilio her yerde onu takip etmekte sonsuz mutluluk sözleri vermekte ve genellikle ayaklarının dibinde bir halı gibi kendini bu aşka adamaktadır. Fakat sevimli şair ne kadar bu konuda baskı yaparsa, güzel kadın onu o kadar güçlü bir şekilde reddetmektedir. Vittoria da edebiyat dünyasından bir isimdir. Üzerinde çalıştığı son kitabı ise Irak’lı bir şairin biyografisini anlatmaktadır. Yıllardır Paris’te yaşayan bu ünlü şair Bağdat’a dönmeye hazırlanmaktadır. Eğer savaş patlak verirse Bağdat’da kendi insanlarının yanında olmak istemektedir. Vittoria ve Attilio onunla Roma’da buluşurlar.

Aradan zaman geçer ve günün birinde Attilio Bağdat’a dönmüş olan ünlü şairden bir telefon alır. Vittoria biyografiyi bitirebilmek için onunla birlikte Bağdat’a gitmiştir, ilk Amerikan saldırısında başından yaralanmıştır ve ölümün eşiğindedir. Attilio aynı gün Irak’a doğru yola çıkmak ve sevdiği kadına ulaşmak için bir dakika bile tereddüt etmez...İnatçılığı ve şansı sayesinde aynı gün Irak’a varmayı başarır ve Irak’lı şair onu aşkı Vittoria’nın herşeyden habersiz ve bilinçsizce ölümü beklediği hastaneye ulaştırır. Hastane ve doktorlar savaşın mahvettiği koşullarda çaresizdir. Ne ilaç ne de gerekli malzeme yoktur. Vittoria’nın beyninde ödem oluşmuştur ve bunu geçirmeye yarayan hiçbir ilaç hastanede yoktur. Umutsuzluk ölümden bile kötüdür...Delişmen Attilio ise umutsuzluğu asla kabul etmeyen tavrı ile şehirde ilaç aramaya başlar. Aramaları her seferinde yıkılmış eczanelerde son bulur. Eğer ilaç yoksa, o zaman imal edilmelidir... Aşk ölümsüzdür.... Vittoria ölmemelidir.


Yönetmen : Roberto Benigni
Senaryo : Roberto Benigni, Vincenzo Cerami
Oyuncular : Roberto Benigni, Jean Reno, Nicoletta Braschi, Steven Beckingham, Alexis Conran
Filmin Türü : Komedi
Orijinal Adı : La Tigre E La Neve
Yapımcı Firma : Melampo Cinematografica
Yapım Yılı : 2005
Yapım Ülkesi : İtalya
Orijinal Dili : İtalyanca
Filmin Süresi : 114 dakika

ALİCE MASAL DİYARINDA

Yazan - Yöneten: Mehmet EŞLİ
Reji asistanı: Ebru Naz Özdemir
Oynayanlar: Çanakkale Belediyesi Tiyatro topluluğu

Alice, ablasıyla piknik yapmaktadır. Çok sıkıldığı her halinden belli olan Alice konuşan bir tavşan görür. Beyaz Tavşanın peşine takılan Alice bu sefer kendini harikalar diyarında değil masal diyarında bulur. Bu masal diyarının kötü mü kötü bir büyücüsü varmış; bakalım ne yapmış masal Kahramanlarına?

DELİLER BOŞANDI
Kim akıllı kim deli

Yazan: Aziz Nesin
Metin Düzenleme: Semih Çelenk
Yöneten: Mehmet EŞLİ
Oynayanlar: Çanakkale Belediyesi Tiyatro topluluğu

Deliler Boşandı Aziz Nesin’in yazdığı hiç eskimeyen bir hikâyedir. Kim deli kim akıllı sorularının her gün defalarca sorulduğu bir ülkede geçer olaylar. Olan bitenler bize çok tanıdıktır ama o hayali ülke neresidir bir türlü kestiremeyiz.
Orostopontolis adında hayali bir ülkede, deliler akıl hastanesinden kaçarak hayatın içine karışırlar ve olaylar gelişir.

BEYAZ

Yöneten: Mehmet EŞLİ
Yazan: Emmanuelle MARIE
Çeviren: Zeynep UTKU
Oynayanlar: Ebru Naz ÖZDEMİR, Nilhan Öğütçen
Reji asistanı: İlksen Ege Çetmilioğlu
Işık Tasarımı: Doğan Bekdoğdu

İki genç kız kardeş annelerinin evinde yeniden buluşurlar. Anneleri yandaki odada son anlarını yaşarken, onlar mutfaktadırlar. Büyük bir titizlikle bir takım işlerle uğraşıyorlardır. Sebzeleri soymak, güzel bir yemek hazırlamak... Ama aslında sadece konuşmaya, anılara açlık duyuyorlardır. Kapının ardında gerçekleşen bu dramın ötesinde, sonunda iki kız kardeş konuşmaya başlarlar ve derindeki yaralarının, gerçeklerin, uzun zaman önce öldürülmüş mutluluklarının su yüzüne çıkmasına izin verirler. Acıdan sessiz bir dinginliğe doğru bir yolculuk başlar... Ertelenmiş bu kelimeler yavaş yavaş aralarındaki sarsılmış bağı yeniden birbirine bağlar.

Konuşan Sokak
Yöneten: Enver Demirkan
Derleyen: Enver Demirkan
Dekor/Kostüm: Pervin Çokay
Danslar: Simla Celasun
Özgün Müzik: Aydın Özarı

Oyuncu Kadrosu
Enver Demirkan, Hande Akkent,
Mehmet İris, Melis Kara, Barış Akgün,
İlkay Karayiğit, Dilay Şenol

Çocuklar sokakta bilinen oyunları oynamaktan sıkılınca tiyatro oyununu keşfederler. Günlük hayatta karşımıza çıkan olayları
çocuk gözüyle seyirciye aktarmaya çalışırlar. Oyunda; yaşlılara sygı gösterilmesi, ailelerin sözünün dinlenmesi gerektiği, çevremizin temiz tutulması, özellikle yurdumuzda en çok thribata uğrayan ormanlarımızın korunması, hayvan sevgisi,sorumlulukların bilincinde olmak gibi konular müzik v dans eşliğinde anlatılmaktadır. Halk arasında iki kalas bir heves olarak adlandırılan tiyatro,yıllar boyunca insanı insana
insanla anlatan en önemli sanat dallarından biri olmuştur. Böyle denmesinin nedeni bu işin bir şevk, bir sevda işinin olmasıdır.

KONAKTA CÜMBÜŞ VAR

Derleyen – Yöneten: Enver DEMİRKAN
Danslar : Simla CELASUN
Dekor – Kostüm: Pervin ÇOKAY

Müzikli iki perdelik orta oyunda; Osmanlı zamanında kız isteme ve mahalle kültüründe ki farklı karakterler anlatılıyor.

MASAL GÜNLERİ


5-6 yaş grubuna yönelik olan bu projede, çocukların kitap ve kütüphaneyle tanışmaları ve çeşitli sanat dallarıyla kendilerini ifade edebilmeleri hedeflenmektedir. Proje kapsamında haftada en az bir gün olmak üzere 5-6 yaş grubundaki çocuklara kütüphanede masal okunarak, çocuklarla resim vb. çalışmalar yapılacaktır.

Atölye Çanakkale

Kentimizdeki çocuklara yönelik yıl boyunca sürecek 4’er haftalık atölyelerin açılacağı proje kapsamında, çocuklarla felsefe, çevre bilinci, kent kültürü, demokrasi, çocuk hakları vb. alan ve konularda çalışmalar yapılacaktır ve çalışmalar sırasında resimden fotoğrafa, tasarımdan müziğe kadar çeşitli sanat dalları aracılığıyla çocuklar konuyla ilgili kendi eser ve gösterilerini üreteceklerdir. Proje sonunda kentte çeşitli sergiler ve gösteriler düzenlenecektir.

5-6 yaş
7-9 yaş
10-12 yaş gruplarına yöneliktir.

KENT MÜZESİ VE ARŞİVİ NİSAN AYI ETKİNLİKLERİ

Çarşamba Etkinlikleri


VİDEO GÖSTERİMİ

Konu: Eyüp Görgüler’in Belgesellerinden seçkiler II
Tarih: 06 Nisan 2011 Çarşamba
Saat: 18.00 – 19.00

SOHBET

“Erdinç Alınak kolaylaştırıcılığında Çocuklarla Kent Tasarımı üzerine sohbet”
Tarih: 20 Nisan 2011 Çarşamba
Saat: 18.00 – 19.00


“Tolga Çebi ile Fotoğrafların İzinde Kent Tasarımı”
Tarih: 27 Nisan 2011 Çarşamba
Saat: 18.00–19.00

ATÖLYE

KSM Tiyatro Atölyesi
“Fetvane Sokağı olmak size ne hissettirir”
Tarih: 13 Nisan 2011 Çarşamba
Saat: 18.00 – 19.00

kaynak

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger