11 Nisan 2011 Pazartesi

İnternetten Alışveriş Vergilendirilecek

İnternet üzerinden yapılan ticaretin kayıt altına alınabilmesi amacıyla Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Bilişim Teknolojileri Kurumu (BTK), teknik ve hukuki altyapı oluşturulması konusunda anlaştı.

Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı TBMM’de Bu çerçevede öncelikle Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı hazırlanarak, TBMM’ye sevk edildi. Söz konusu tasarı ile ticari iletişim, elektronik iletişim araçlarıyla yapılan sözleşmeler, elektronik ticarete ilişkin bilgi verme yükümlülükleri ve uygulamaya ilişkin yaptırımlar düzenleniyor.

Tasarı, alıcının elektronik iletişim araçlarıyla sipariş vermesi halinde, sözleşme şartlarını açıkça görmesi zorunluluğunu getiriyor. Ayrıca, ticari elektronik iletiler de alıcılara önceden onayları alınmak kaydıyla gönderilebilecek. Tasarıda, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı her türlü tedbiri almakla ve denetim yapmakla yetkili kılınıyor.

Elektronik Ticaret 2012 Sonuna Kadar Kayıt Altına Alınacak Ekonomi yönetimi, öncelikle elektronik ticarete ilişkin hukuki altyapının oluşturulmasını planlarken; Maliye Bakanlığı da elektronik sistemin kayıt altına alınmasına ilişkin düzenlemeleri hayata geçirecek. Gelir İdaresi Başkanlığı ile Bilişim Teknolojileri Kurumu da e-ticaretin izlenmesine ilişkin altyapıyı kuracak. Bu işlemlerin 2012 sonuna kadar tamamlanarak, elektronik ticaretin tamamen kayıt altına alınması hedefleniyor. Gümrük Mevzuatındaki Limitlere Bakılacak Gelir İdaresi Başkanlığı da, internet üzerinden kredi kartı kullanarak yurt dışından yapılan alışverişleri vergilendirecek. Başkanlık, internet yoluyla kredi kartı kullanılarak yurt dışından yapılan alışverişleri izlemeye alacak. Bu incelemede gümrük mevzuatı ile tanınan 150 Euro tutarındaki muafiyet hükümlerini ihlal eden ticari nitelikteki muameleler tespit edilecek ve ihlali yapanlar hakkında işlem yapılacak.

Kaynak: Trt Haber

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger