27 Nisan 2011 Çarşamba

Twitter artık Türkçe

Twitter kullanıcılarına iyi haber!
Dünyanın en büyük mikroblog ağı Twitter'ın dil seçenekleri arasına Türkçe de eklendi.

Bir süredir farklı dillerde arabirim sunabilmek için açık katılımlı bir süreç başlatan Twitter sonunda Türkçe seçeneğini de kullanıcılara sundu. Sistemdeki 9. dil seçeneği olan Türkçe’yi, translate.twttr.com adresindeki Twitter tercüme merkezine gelen tavsiyelerden oluşturarak kullanıcılara sunan Twitter’da hala arada İngilizce terimleri görebilirsiniz.

YeniMedyaDuzeni.com sitesinde yer alan habere göre, örneğin “Recently listed in:” gibi İngilizce kalan yerler varken, “retweet” kelimesi de aynen korunmuş ve “retweetler”, “retweetle” olarak kullanıldığı yerler göze çarpıyor.

Twitter’ı Türkçe kullanmak için, Twitter kullanıcı adı ve şifrenizle oturum açtıktan sonra, sayfanın sağ en üst kısmında yer alan kullanıcı adının yanındaki oka tıklayıp açılan listeden Settings’i tıklamak gerekiyor. Sayfanın orta kısımlarındaki Language menüsünde Turkish-Türkçe’yi seçin ve ardından sayfanın altındaki Save tuşuna basın. Gelecek kutuya da Twitter şifrenizi tekrar girip işlemi onaylayın.

Twitter for Android uygulamasıyla Android işletim sistemli cep telefonlarında da Twitter Türkçe kullanıma açıldı. Aynı zamanda Vodafone Türkiye ile anlaşmalı olan kısa mesaj – SMS hizmeti komutları da Türkçe’ye çevrildi.

Türkçe dil seçeneği şu anda doğal olarak “Trending Topics”, ya da Türkçe’siyle 'Gündem'de en çok konuşulan konulardan biri oldu. Kullanıcılardan bir kısmının sevindiği bu yeni özelliğe bir kesim de “Eyvah Twitter’ı apaçiler basacak” gibi olumsuz tepkiler gösterdi.

Hayırlı olsun...
kaynak:internet
Gönderen:kendini admin sanıyor

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger