12 Mayıs 2011 Perşembe

Çanakkale şehitliğini internetten dolaş

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, ''Virtual Reality (VR) Panoramik Fotoğraf Teknolojisi'' ile internet ortamına taşındı.
www.360tr.com adlı multi medya grubu, ''Yürekten Kaleler Efsanesi: Çanakkale Zaferi'' konsepti çerçevesinde, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını, ''Virtual Reality (VR) Panoramik Fotoğraf Teknolojisi'' ile internet ortamına taşıdı.

Proje yönetmeni İmdat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir dedesini bu savaşta kaybetmiş birisi olarak proje üzerinde çalışmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Demir, proje ile savaşın geçtiği Gelibolu Yarımadası'nı göstermeyi ve şehitliklerin bir nebze olsun hatırlatılmasına çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Çanakkale'yi görme şansı bulunmayan, yurdumuzun dört bir yanından milyonlarca vatandaşımıza, sanki oradaymış gibi Gelibolu Yarımadası'nı gezme imkanı sunarak, özellikle genç nesiller üzerine internetin rolünü de kullanarak farkındalık yaratmak istedik. Gelibolu Yarımadası'nı görmek isteyenlerin, şehitlerimizin hangi zor şartlar altında canlarını bu ülke için feda ettiklerini hissedebilecekleri 'Yürekten Kaleler Efsanesi: Çanakkale Zaferi' projesi, askeri bir zaferin sonuçlarını yeni zamanlara taşıması, hissettirmesi anlamında kendi alanında, 'Kar altı hayatlar: Sarıkamış' projesinden daha da büyük bir proje olma özelliğini taşıyor.''

internet adresinden ulaşılan ''Yürekten Kaleler Efsanesi: Çanakkale Zaferi'' projesi, Gelibolu Yarımadası'nda bulunan şehitlik ve anıtları, hepsinin ayrı ayrı işaretli olduğu sayısal harita üzerinden bir gezinti imkanı sunuyor.

ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNE SANAL GEZİ İÇİN TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger