26 Mayıs 2011 Perşembe

Google, mobil ödeme sistemini başlatıyor

Google, NFC (Near-field-communication, yakın saha iletişimi ya da bizim bildiğimiz anlamıyla temassız ödeme) sistemini, ABD’nin en büyük servis sağlayıcılarından olan Sprint ile ortak olarak bugün New York’ta başlatıyor.
Android kullanıcılarının telefonlarından tek bir dokunuşla para transfer edebilmelerini sağlayan bu sistem aslında Mart ayında test edilmeye başlanacaktı ve Nexus S de programa uyumlu bir cihaz olarak tanıtılacaktı.

Kısa mesafeli kablosuz sinyal alışverişi ile çalışan NFC sistemi, aynı zamanda kullanıcıların indirim kuponlarını kullanmalarına da izin veriyor. Bu sistemin donanımı da Google tarafından Verifone ve ViVotech şirketlerine sipariş edilmiş.

Google bu teknolojiyi ABD’nin New York, San Francisco, Los Angeles, Chicago ve Washington, DC olmak üzere 5 şehrinde yürürlüğe koyacak.

Diğer taraftan, NFC pazarındaki tek oyuncu Google değil. ABD’nin diğer 3 önemli servis sağlayıcısı tarafından kurulan ISIS ve tabii ki Apple da bu sektörde Google’a rakip olacak.

NFC teknolojisi, 2003 yılında bir standart olarak kabul edildi. Türkiye’de de Nisan ayı itibarı ile büyük servis sağlayıcılarımızdan biri tarafından müşterilerin kullanımına sunuldu.
kaynak

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger