13 Haziran 2011 Pazartesi

Bütçenize uygun en iyi 8 cep telefonu!

İyi bir telefona sahip olmak için çuvalla para dökmenize gerek yok! İşte bütçeye uygun 8 iyi cep!
Mobil piyasası farklı akıllı ceplerle dolup taşıyor, bu da akla ucuz telefonların hala yapıda yeri olup olmadığı sorularını akla getirebiliyor. Mobil donanım ve yazılımda yapılan büyük yenilikler sonucunda cepler, artık SMS yazmaktan çok daha fazlasını yapabilir hale geldiler.
iPhone, Samsung Galaxy S, HTC Desire, Nexus gibi cepler önümüze dev uygulama dünyasını sundu.

Ancak ne yazık ki bu yeniliklere sahip olmak pek ucuza malolmayabiliyor. Peki bugün bütçenize uygun iyi bir telefon bulmanız mümkün mü? Cevap: Evet.
CHIP Online, 700 liranın altındaki en iyi cepleri sizler için araştırdı ve bir araya getirdi.

Samsung Monte
Fiyat: 439 TL

Sosyal ağlara düşkünseniz Samsung Monte sizin için en iyi cep olabilir. Monte'de sosyal ağlara, YouTube'a ve fazlasına yönelik Widget'ler ön-yüklenmiş olarak geliyor.

Telefonun fiziksel bir klavyesi yok, ancak arayüzün tepkisi oldukça iyi. Monte, 3G ve Wi-Fi bağlantı özelliklerine sahip.

Nokia X2
Fiyat: 340 TL

Nokia X2 inanılmaz bir pil ömrüne, 5 megapiksel kameraya ve fazlasına sahip. Aramalar oldukça temiz, hoparlörünün sesi ise yüksek.

X2'de çok fazla bağlantı seçeneği yok. Cepte Wi-Fi, 3G veya GPS gibi özellikler bulunmuyor ancak basitlik sizin için önemliyse X2 tam aradığınız olabilir.

Nokia X3 Touch and Type
Fiyat: 500 TL

Sybmian ile çalışan dokunmatik ekranlı cep, iyi bir klavyeye, uzun pil ömrüne ve iyi bir yapı kalitesine sahip.

Cihazın kullandığı S40 işletim sistemi Android'in sunduklarının yanına yaklaşamasa da küçük yapısı içerisinde çok sayıda özelliği sığdırmayı başarıyor.

X3 Touch and Type, HSDPA ve Wi-Fi bağlantılarını destekliyor, Ovi Store'daki üçüncü parti uygulamalar ile genişletilebiliyor. Metin mesajı yazmayı çok seviyorsanız, tam size göre bir telefon.

HTC Wildfire
Fiyat: 690 TL

Android 2.1 ve kullanıcı dostu HTC Sense ara yüzü ile çalışan cep, 2009'un telefonu olarak seçilen HTC Hero ile aynı işlemci performansını sunuyor.

Cihaz 3.2 QVGA kapasitif dokunmatik ekran, Wi-Fi ve 3G bağlantısı ve 5 megapiksel kameraya sahip; Android 2.1 ile tam bir Android deneyimi yaşatıyor. Ekranı gelmiş geçmiş en iyi ekran olmasa da özellikleri cep telefonunu öne çıkarmaya yetiyor.

Samsung S5570 Galaxy Mini
Fiyat: 470 TL

Android 2.2 işletim sistemi üzerinde çalışan ve küçük yapısıyla dikkat çeken Galaxy Mini, 3.14 inç'lik dokunmatik ekrana sahip. 3MP kamera ile gelen cihaz, Wi-Fi ve 3G'yi HSDPA ile destekliyor.

Taşınması kolay bir cihaz ve yanında Android özelliklerini arıyorsanız, Galaxy Mini aradığınız cep olabilir.

LG Optimus One
Fiyat: 550 TL

Yüksek fiyatlı kardeş telefonlarının kırpılmış sürümü olan Optimus One, Android 2.2 üzerinde çalışıyor, kapasitif dokunmatik ekrana, pil ömrüne ve iyi medya uygulamalarına sahip.

Ekranı çok büyük olmasa da resim ve filmler için oldukça uygun, net görüntüler sunuyor.

Sony Ericsson Xperia X10 Mini
Fiyat: 610 TL

Bir kredi kartı boyutundaki Xperia X10 Mini, 600 MHz işlemciye, Wi-Fi ve 3G bağlantısına sahip. Telefonu kullandığınızda hiç de güçsüz gibi gelmiyor ve uygulamaların açılışları oldukça hızlı.

Blackberry Curve 8520

Fiyat: 630 TL

Bütçeye uygun bir iş telefonu arıyorsanız, büyük bir harcama yapmadan BlackBerry özelliklerini Curve ile edinebilirsiniz.

Cihaz iyi bir işlemciye, Wi-Fi bağlantısına, ortalama bir kameraya sahip ve aslında hiç de hesaplı bir cep gibi görünmüyor. 3G/HSDPA bağlantı özellikleri bulunmasa da sıkça e-posta ve metin mesajları gönderiyorsanız, BlackBerry Curve 8520 tam aradığınız olabilir.

kaynak

Tercih sizin...



Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger