13 Haziran 2011 Pazartesi

İnternette zaman geçirmenin en kolay 5 yolu!

Canı sıkılanlara özel: İşte internette zaman öldürmek için yapabileceğiniz en eğlenceli 5 şey...
İnternet, hayatımızı değiştirirken zaman öldürmek için de birbirinden ilginç yolları bize sunuyor. Bir zamanlar TV, masa oyunları ve arkadaşlarımızla geçirdiğimiz zamanın tamamını artık internet emiyor. İşte internette zaman öldürmenin en kolay 5 yolu:

WikiPedia çukuru: WikiPedia'da Elizabeth Taylor'ı aramak gibi masum bir eylemin ardından 3 saatlik aptalca ve yorucu bir yolculuğa hiç çıktınız mı? Bu oldukça kolay. Elizabeth Taylor'dan Cat on a Hot Tin Roof'a tıkladığınızda, oradan ise Mississippi'ye, ardından 2000 U.S. Census'a, ardından imputation'a, bootstrapping'e ve 'sample size'a gittiğinizde kendinizi geldiğiniz yerin modayla ne ilgisi olduğu merak eder bir halde bulabilirsiniz.

Youtube, Facebook ve fazlası

YouTube çılgınlığı: YouTube'da 'hey şey' var. İlgilendiğiniz herhangi bir konuda bir videoyu seyrettikten sonra 'Related video' (ilgili videolar) bağlantılarıyla kendinizi alakasız videoları seyrederken bulabilirsiniz.

Facebook avareliği: Sanırız Facebook'suz bir hayat düşünülemez. Normal iş saatlerde yaptığımız mesajlaşma, arkadaşlarınızın bağlantılarına tıklama gibi etkinliklerden bahsetmiyoruz. Facebook'un geceleri daha karanlık bir köşesi de var. Eski kız arkadaşınızın ne yaptığını, soyadının değişip değişmediğini arayıp taramak, belki onlara mesaj göndermek gibi. Veya daha kötüsü, arkadaşlarınızın arkadaşlarının resimlerini incelemek gibi...

Kendinize teşhis koymak: Kanser veya farklı hastalıklara sahip olup olmadığınızı WebMD üzerinden veya internetten arama yaparak karar veriyorsunuz. Ancak bir rahatsızlığınız varsa internetin size reçete yamayacağını unutmayın.

Mesajlar

Mesajlar: İnternette genel mesajlaşmadan hacker'lara özel mesaj tahtalarına her konu için mesaj sitesi mevcut. Bu sayfaların birçoğu ise ilgisiz ve saçma tartışmalarla dolup taşıyor.

Ancak buralarda birşeyler atıp tutmak, gerçek hayatta yabancılarla konuşmaktan daha kefiyli çünkü herkes sizi anlıyor!

İnternet bizi birçok yeni insanla tanıştıyor... en azından onların avatarlar'ı ve takma isimleriyle. Ancak muhtemelen gerçek hayatta bu insanlarla beş dakika bile geçirmezdiniz.

kaynak

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger