5 Haziran 2011 Pazar

Dünya Çevre Günü

1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi.
Tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de 5 Haziran Dünya Çevre Günü çeşitli etkinliklerle kutlanacak...

İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Ali Osman Kaymakçı yaptığı açıklamada, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi. Dünya Çevre Günü’nün önemine değinen Kaymakçı; “Çevreye yapılan yoğun baskılarla kirlenmenin sınır tanımadığı gerçeğinden hareketle yapılan ve çevre konusunda ilk konferans olan Stockholm 1972 deklarasyonu, ülkelerin, özellikle Birleşmiş Milletlerin daha sonraki çalışmaları için itici bir güç olmuştur. Birleşmiş Milletlerin; bu konferansın karar ve tavsiyelerinin uygulamaya geçirilmesi amacıyla yaptığı çalışmalar, sonuçta Birleşmiş Milletlerin öncülük ettiği ‘Dünya Çevre ve Kalkınma Komisyonu’nun’ oluşturulmasını sağlamış ve çevre koruma konusunda globalleşmeyi şekillendiren bir hareketin başlamasına etken olmuştur. 5 Haziran 1972 tarihinde başlayan ve 10 gün süren bu konferansın başlangıç günü ‘Dünya Çevre Günü’ olarak kabul edilmiş ve her yıl tekrarlanan Çevre Günleriyle dünya kamuoyunun yeniden bilinçlenmesine olanak sağlamıştır” dedi.
5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nce çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceğini kaydeden Kaymakçı; “3 Haziran 2011 Cuma günü, saat 09:00’daÇelenk Töreni, saat 10:00’da Özlem Kayalı İlköğretim Okulunda Açılış Töreni ve Sinevizyon Gösterimi, saat 20:00’da 18 Mart Kapalı Spor salonunda İl Çevre ve Orman Müdürlüğü organizasyonunda yapılan Geleneksel Çevre Haftası Bay- Bayan Karma Voleybol Turnuvasının final maçı ve ödül töreni yapılacaktır. 4 Haziran 2011 Cumartesi günü saat 14:00’de Halk Bahçesinde Çanakkale Belediye Başkanlığı organizasyonunda yapılan Çevre Pikniği, Ambalaj Standı ve Fettane Müzik grubu Programı, saat 16:00 ‘da Bilim Etik Spor Kulübü Cimnastik gösterisi ve saat 19:15’de Kordon Basketbol sahasında Akademi Spor Merkezi Cimnastik gösterisi etkinliği yapılacaktır. 5 Haziran 2011Pazargünü, saat 15.00’dePazar Pazarı Önünde Kent Konseyi, Çevre Meclisi, TEMA Çanakkale İl Temsilciliği, Çanakkale Belediye Başkanlığı, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Anneler Derneği Çanakkale Şubesi, Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi ve Engelliler Meclisi organizasyonunda yapılan olan Temiz Çevre Bez Torba Dağıtımı etkinliği ve saat 19:15’de Kordon Basketbol sahasında Ay Power Spor Kulübü Cimnastik gösterisi etkinliği yapılacaktır” diye konuştu. Kutlamalar kapsamında ayrıca hafta boyunca basın-yayın kuruluşlarınca çevresel değerlerin önemi ve çevre sorunlarının giderilmesine yönelik konuların tartışılacağını vurgulayan Kaymakçı, çevre konulu CD’lerin yayımlanmasının sağlanacağını sözlerine ekledi.

Dünya Çevre Günü sözleri

· Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur.

· Herkes sağlıklı, dengeli bir doğal çevrede yaşamak hakkına sahip­tir.

· Çevre kirliliği, her anımızı etkileyen sağlıklı bir yaşam konusudur.

· Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre ile olur.

· Yarının doğası bugünden yaratılır.

· Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur.

· Yaş kesen, baş keser.

İnternetten derlenmiştir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger