5 Eylül 2011 Pazartesi

Yeni sezonda yeşilçam filmleri dizi oldu

Yeni sezon başlayan ve başlayacak dizilerin hikayelerinin bir çoğu Yeşilçam’ın sevilen yapımlarının birer devamı. İşte o diziler...
Al Yazmalım

Ay Yapımın ses getirecek bu yeni dizisinde Özge Özpirinçi, Seçkin Özdemir ve Barış Falay var. Hikayesini ise Türk izleyicisinin yakından bildiği ve çok sevdiği bir hikayeden alıyor. Dizi aslında romandan yola çıkarak ekrana gelecek. Cengiz Aytamov’un kitabından uyarlanan bu hikaye 1977 yılında Usta yönetmen Atıf Yılmaz tarafından sinemaya aktarılmış, Kadir İnanır ve Türkan Şoray’ın performanslarından ise övgü ile söz edilmişti.

Öyle olunca Al Yazmalım dizisinin şansı biraz daha yüksek oluyor. Ne de olsa Asiye (ki biz Asya olarak biliyoruz) ve İlyas bizlere yabancı değiller.

Yalancı Bahar

Atıf Yılmaz 'ın yönettiği Unutulan Kadın filminde 1971 yılında Türkan Şoray ve Kadir İnanır rol almışlardı.

Gold Yapım’ın Star Tv için çektiği ve kadrosuyla şimdiden adından söz ettiren Yalancı Bahar dizisinde Fahriye Evcen, Cansel Elçin ve Serkan Ercan başrolde yer alıyorlar. Hikayesine baktığımızda ise bize tanıdık gelen unsurlara rastlıyoruz. İlk 1996 yapımı “The Long Kiss Goodnight” filmi geldi aklımıza ama sonradan yine bir Atıf Yılmaz filmini ansımsadık. Hatta baş rolde yine Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın rol aldıkları 1971 yapımı Unutulan Kadın. Dizinin konusu Yalancı Bahar dizisinin bir nevi uyarlanmış hali gibi.

Unutulan Kadın filminin konusu kısaca şöye: Güzelliğiyle zengin adamların kalbini çalıp daha sonra onların para ve değerli eşyalarını çalan genç ve çok güzel bir kadın olan Zeynep yine aynı amaçla yaklaştığı Kenan’a aşık olur ve evlenirler. Fakat beraber çalıştığı adamlar Zeynep’in peşini bırakmazlar ve onu sık sık rahatsız ederler. Çaresiz kalan Zeynep mutluluğunu bozmamak ve kötü geçmişinin ortaya çıkmaması için cinayet işler.

Anneler ve Kızları

Ömer Lütfü Akad’ın 1971 yılında “Fannie Huis’un İmitation Of Life” adlı romanından uyarladığı (1959) ve ül-kemizde “Zehirli Hayat” adıyla gösterilen bir filmin adaptasyonu Anneler ve Kızları . O dönemde bu filmde Neşe Karaböcek ve Yıldız Kenter birlikte rol almışlar ve özellikle Yıldız Kenter performansı ile senelerce hafızalarda yer edinmişti. Bu hikayenin dizi olarak çekilmesi düşüncesi çok yerinde bir karar. Zaten ilk hafta reytinglerde bunu gösteriyor.

İffet

Kartal Tibet’in 1982 yılında Yavuz Turgul’un senaryosu ile çektiği İffet, özellikle Müjde Ar’ın araba sahnesi ile hafızalarda yer ediyor. İffet ve Cemil’in hikayesi bu sefer yine Gold Yapım tarafından dizi olarak uyarlanıyor. Müjde Ar’ın oynadığı rolü Deniz Çakır, Faruk Peker’in Cemil rolünü ise İbrahim Çelikkol devralıyor. Dizi, film kadar popüler olur mu buna reytingler karar verecek.

Bodrum Hakimi

Yine bir Kadir İnanır ve Türkan Şoray filmi. Türkülere konu olan Bodrum Hakimi de Med Yapım tarafından dizi olarak ekrana gelecek. Sanem Çelik seneler sonra izleyicisi ile buluşacak . Yan rollerde kimler var şimdilik bilmiyoruz ama dizi şayet başarılı bir şekilde kotarılırsa gerçekten başarılı diziler arasına girebilir.

Dila Hanım

Anlaşılan o ki tüm yapımcılar Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın oynadıkları filmlere yoğunlaşıp hepsini dizi yapmaya kararlılar. Sinemamızı bu sevilen filmi yine dizi olacak yapınlar arasında. Pastel filmin yapımcılığını yapacağı dizi de Dila Hanım için düşünülen isim Hande Subaşı..
kaynak:TelevizyonDizisi.com

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger