24 Ocak 2012 Salı

Adalet ve Demokrasi Haftası

24 Ocak-31 Ocak tarihleri arasında; um:ag öncülüğünde ve demokratik kitle örgütlerinin birlikteliği ile yürütülen Adalet ve Demokrasi Haftası etkinliklerinin 19.su başlıyor. Etkinlikde bu yıl ana tema ‘Yargısız Adalet Adaletsiz Hukuk‘.
Adalet ve Demokrasi Haftası nedir?

24 Ocak 1993'te öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990'da öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy'un ölüm yıldönümlerini belirleyen 24 Ocak-31 Ocak günleri arasındaki haftanın, demokratik kitle örgütleriyle birlikte, 'Adalet ve Demokrasi Haftası' olmasına karar verilmiştir.1993 yılından bu yana düzenlenen hafta, demokrasi ve adaletin kurumsallaşması için el ele veren demokratik kitle örgütlerinin yerel yönetimlerin, suskun kalmayan tüm aydınların ortak başarısıdır.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Ne yazık ki ülkemizde demokrasi, aydınlanma, karanlıkta hiç bir şeyin kalmaması adına cesurca öne çıkan gazetecilerimiz, aydınlarımız, bilim insanlarımız geçmişte cesaretlerinin bedelini vicdansız pusularda hayatlarıyla, bugün ise cezaevlerinde tecrit edilerek ödemeye devam ediyorlar" dedi.


Gökhan, Adalet ve Demokrasi Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, 24 Ocak 1993'te evinin önünde düzenlenen bombalı saldırıyla sonsuzluğa uğurlanan Uğur Mumcu'nun, faili meçhul bir cinayete kurban gitmesinin üzerinden 19 yıl geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki ülkemizde demokrasi, aydınlanma, karanlıkta hiç bir şeyin kalmaması adına cesurca öne çıkan gazetecilerimiz, aydınlarımız, bilim insanlarımız geçmişte cesaretlerinin bedelini vicdansız pusularda hayatlarıyla, bugün ise cezaevlerinde tecrit edilerek ödemeye devam ediyorlar. Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Onat Kutlar, Metin Göktepe, Hrant Dink'le birlikte barıştan, demokrasiden, aydınlıktan yana ne çok şey yitirdik. Onlar inandıkları düşünceleri, bu düşüncelerin ışığıyla aydınlatmak istedikleri ülkeleri ve halkları adına yılmadan, her zaman ölüme bir adım yakın durdular. Düşüncelerini savunmaktan, doğru bildiklerini söylemekten bir an bile tereddüt etmemiş, yılmamış, yıldırılamamış korkusuz tüm demokrasi şehitlerimize bizlere kattıkları için teşekkür ediyor, anıları önünde saygıyla eğiliyorum."

Uğur'suz geçen koskoca bir 19 yıl...
Saygıyla anıyoruz...

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger