22 Mart 2012 Perşembe

Twitter 6 yaşında

Twitter 6.yaşını kutluyor.
Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey ilk twitt'ini 21 Mart 2006'da gönderdi.

Dünya çapında 350 milyondan fazla üyesi bulunan sosyal ağ sitesi Twitter, 21 Mart 2012'de 6. yaşına bastı. Dünya çapında birçok dilde hizmet veren Twitter, ülkemizde de 5 milyondan fazla üyeye sahip.

Aktif kullanıcı sayısının 140 milyonu bulduğu siteye, her gün ortalama 340 milyon twit giriliyor.

Kullanıcılarına tvît (tweet, İng. cıvıldama) adı verilen 140 karakterlik metinler yazma imkânı veren Twitter, çeşitli araçlarla daha etkin kullanılabilen bir yeni nesil iletişim ve sosyal paylaşım aracı.

2008'deki ABD seçimlerinde sıklıkla kullanılan Twitter'dan Türkiye'deki son yerel seçimlerde de yararlanılmıştı. Twitter, sosyal medyanın en popüler araçlarından biri olarak gösteriliyor.

2006 yılında Jack Dorsey tarafından geliştirilmesinden bu yana Twitter, dünya çapındaki popülaritesini gün geçtikçe arttırmış ve içerdiği uygulamaların programlama arayüzünün kısa mesaj gönderim ve alımı konusundaki olanaklarıyla internet dünyasının SMS'i olarak anılmaya başlandı. Twitter 25 Nisan 2011 den beri Türkçe olarak kullanılabiliyor.

Twitter üzerindeki kullanıcıların etkisinin takipçi sayısından ziyade kullanıcının tweetlerine gelen retweetlere bağlı olduğu biliniyor.

TWİTTER KISALTMALARI
Top Trend (TT): Sağ taraftaki en çok konuşulan konuların listelendiği alana Top Trend denir.

Friday Follow (FF) : Bu kısaltma ile takip ettiğiniz kişilerin sizi de takip etmesi için. Sadece cuma günleri yapılır.

Retweet (RT): Başka bir twitter kullanıcısının twit'ini sizin takipçilerinizde görsün diye retweet tuşuna basıp sizin profilinizde görünmesi.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger