23 Mart 2012 Cuma

Çanakkale Belediyesinden Dünya Saati Uygulamasına Destek Çağrısı

Dünyanın en büyük Doğa Koruma kuruluşlarından birisi olan WWF’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) yürüttüğü 6.'sı gerçekleştirilecek kampanyada Çanakkale bu yıl da yer alacak.
WWF-Türkiye tarafından Marmara Belediyeler Birliği işbirliğinde gerçekleştirilecek küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amaçlı “bir saatlik karanlık” uygulamasına Çanakkale Belediyesi geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da katılarak tüm dünyada uygulanacak kampanyaya destek verecek.

2007 yılından bu yana tüm dünyanın bir saatliğine ışıklarını kapatarak destek verdiği proje, 31 Mart 2012 Cumartesi günü 20:30-21:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıllarda ülkeleri temsil eden büyük ve görkemli yapıların (Boğaziçi Köprüsü, Mısır Piramitleri, Eiffel Kulesi...), kentlerdeki kamu ve özel kuruluşların binaları vb. alanların elektriklerinin kapatılarak destek verildiği projeye kentimiz de, güvenlik açısından sakınca olmayan alanların ışıklarını bir saatliğine kapatarak destek olacak.

Çanakkale Belediyesi olarak Saat Kulesi ve civarında, Kordon Boyu aydınlatmalarında, Troia Atı'nın bulunduğu bölgede, Belediye Hizmet Binamızda ve Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesislerinde aydınlatmalarda kısmi olarak 1 saatlik karanlık uygulanmak suretiyle kampanyaya katılım sağlanacak.

Duyarlı tüm kentlilerimizin 31 Mart 2012 Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında kampanyaya katılımlarını bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger