1 Nisan 2012 Pazar

Çanakkale Uluslararası 49. Troia Festivali

Çanakkale Uluslararası 49. Troia Festivaline doğru...
Festivalin Amacı; Kültürel ve sanatsal etkinlikleri yoğunlaştırmak, UNESCO tarafından Dünya mirası olarak gösterilen Troia Antik Kenti kültürünü ve bağımsızlığın simgesi “Çanakkale Zaferi”ni Kültürel ve sanatsal etkinlikler ile kaynaştırmak, Dünya barışına katkı için kültürel değerleri buluşturmak.

Festivalin Amacını Özetleyen Temaları; “Tarihle Uzlaşma,Gelecekle Barış”, “Kültürlerin Dansı”, “Barış Kültürümüz Olsun”.

Festival Mekanları; Halk Bahçesi, Açık Hava Tiyatrosu, Cumhuriyet Meydanı, Çimenlik Kalesi, Kordon Boyu ve mahalleler. Festival açılış alanı TROİA Antik Kenti’dir.

Homeros Bilim Kültür ve Sanat Ödülleri; “Homeros Şiir Ödülü”nün kriterleri;Troia Antik Kenti ve Anadolu Kültürünün tanıtımına ve Dünya Barışına katkıda bulunanulusal ve uluslararası olmak üzere yazın,şiir,plastik sanatlar ve diğer sanat dalları ve bilimsel alanlarda ürün ortaya koymak...

Uluslararası 49. Troia Festivali Afiş Tasarım Yarışması devam ediyor.

Eserlerin son teslim tarihinin 1 Haziran 2012 olacağı yarışmada değerlendirme 4 Haziran'da yapılacak. Sonuçlar da 6 Haziran tarihinde açıklanacak. Ödül töreni ise 10 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. Yarışmada birinciye 3 bin 500 TL, 2 mansiyona da bin 250 TL ödül verilecek"

9–13 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Troia Festivali Afişi:














Çanakkale Uluslararası 49. Troia Festivali programı açıklandı. 02.08.2012

Çanakkale Belediyesi tarafından bu yıl 49’ncusu düzenlenecek olan uluslar arası Troia Festivalinde, her yıl kullanılan “Barış Kültürümüz Olsun” sloganının yanında bu yıl “Tek Şans, Tek Dünya, Tek Kazdağları” sloganı da eklendi.

49. Uluslararası Troia Festivali, 9 Ağustos tarihinde başlayacak. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, düzenlediği basın toplantısıyla festival programını tanıttı. Gökhan, bu yıl “Barış Kültürümüz Olsun” sloganına ilaveten “Tek Şans, Tek Dünya, Tek Kaz Dağları” sloganıyla çevreye de vurgu yapacaklarını söyledi. 9 Ağustos Perşembe günü, festival korteji ile başlayacak olan etkinliklerin 13 Ağustos’a kadar devam edeceğini de söyleyen Başkan Gökhan, konserler, dans gösterileri, halk oyunları gibi çok sayıda etkinlik gerçekleştirileceğini belirtti. 10 Ağustos Cuma günü, Troia ören yerinde gerçekleştirilecek olan resmi açılış töreninde, ‘Homeros Bilim Kültür ve Sanat Ödülü’nü bu yıl Kardeş Türküler grubuna vereceklerini söyleyen Başkan Gökhan, “Biliyorsunuz bu grup, Halkların kardeşliğine vurgu yapıyor. Bu grup, Trakya, Anadolu ve Mezopotamya'daki çeşitli medeniyetlerin, halkların kendi dilleriyle, o yörelerin müzikleriyle ön planda olan bir topluluk. Genelde hep barış üzerine vurgu yapan bir grup. Troia'daki savaşlarda, Anadolu medeniyetlerinden insanlar buraya gelip, Troia'nın savunmasında yer almıştır. Barışa da bu bağlamda vurgu yapmamız gerektiğini düşündüğümüzde, 'Kardeş Türküler' müzikleriyle bunu başarmaya çalışan insanlar. Barışa yaptıkları çağrı ve anlayış nedeniyle ödülün bu yıl onlara verilmesini uygun bulduk” dedi.

Festival sloganında Kazdağları vurgusunun da özellikle yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Gökhan, “Biliyorsunuz biz her vesileyle Kaz Dağları'na vurgu yapıyoruz. Festivaller de bunlardan biri. Panellerle, amblemlerimizdeki birtakım görsellerle bunu göstermeye çalışıyoruz. Kaz Dağları çok önemli. Bu nedenle festival boyunca iki panelimiz var. Kamuoyu oluştururken tek başınıza mücadele yetmez. Buna tüm duyarlı kesimlerin katkı vermesi lazım. Biz de belediye olarak bu konuda ciddi tavır koyuyoruz. Bundan sonra da çeşitli etkinliklerimiz olacak. Mesela çeşitli köşe yazarlarını davet edeceğiz. Onlara Kazdağlarını gezdireceğiz. Bu sayede hem Türkiye’de hem de Dünyada bu konuyu gündeme getirmeyi istiyoruz” dedi.

Grup Ezgi, Kardeş Türküler, Model gibi grupların konserlerinin yer alacağı festival etkinlikleri, 13 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilecek Mazhar-Fuat-Özkan konseriyle sona erecek.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger