16 Ocak 2014 Perşembe

Dumlupınar Denizaltısı Faciasından Çıkan Aşk Hikayesi Kısa Film Oluyor

Çanakkale Boğazı’nda 61 yıl önce meydana gelen Dumlupınar Denizaltısı kazasında şehit olanlardan bir subayın aşk hikayesi, kısa film olarak beyaz perdeye yansıyacak.
"Sonsuza Kadar" ismi verilen filmde, söz konusu subayla nişanlısının, el feneriyle birbirlerine aşklarını anlatmak için gösterdiği çaba anlatılıyor.

Dumlupınar faciası, 4 Nisan 1953 tarihinde Nara Burnu'nda meydana geldi. Akdeniz’deki NATO tatbikatında İsveç bandıralı Naboland şilebiyle çarpışarak yara alan ve kısa sürede batan denizaltıdaki 81 denizci kurtarılamadı. Acı hikayeleri günümüze kadar geldi. Bunların içinde ne çok bilineni ise subay İsmail Türe’nin büyük aşkı.

Bu hikayeyi ilk defa beyazperdeye aktarmak için Çanakkale'de amatör bir grup genç çalışma başlattı. Müzik atölyesi sahibi olan Kuzey Kumsal’ın yapımcılığını üstlendiği "Sonsuza Kadar" isimli kısa metraj filmin fragmanı hazırlandı. Senaryosu da tamamlanan filmin çekimlerine kısa süre içinde başlanacak. Filmde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bir denizaltı kullanılacak. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Müzik Bölümü öğrencisi Leman Melis Vural ise Türe’nin Gelibolu’daki nişanlısı rolünde oynayacak. Yönetmenliğini, ÇOMÜ İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi Furkan Daşbilek yapacak.

Yapımcı Kumsal, 20 dakikalık filmde, 61 yıl önce yaşanan aşk hikayesini bazı kurgularla daha dramatize hale getireceklerini söyledi. Hedeflerinin, Dumlupınar Denizaltısı’nda şehit olan 81 askeri 61 yıl sonra yaşatmak olduğunu ifade etti. Filmin fragmanında, şehit İsmail Türe’nin nişanlısının, sahilde bir el fenerini yakıp söndürerek, denizcilerin haberleşme aracı olan Mors alfabesiyle "Seni seviyorum" mesajı göndermesine, aynı yöntemle denizaltıdan gelen, "Sonsuza kadar" cevabına karşılık gözyaşlarını tutamamasına yer veriliyor. Şehit subayın nişanlısı rolündeki Vural da 61 yıl önceki bir aşk hikayesini oynadığı için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Filmin çekimlerinin nisan ayına kadar tamamlanarak, Dumlupınar Denizaltısı’nın batış yıldönümü olan 4 Nisan tarihinde, battığı yerde bir tekne içinde lansmanının yapılacağı ve ardından da gösterim için uluslararası festivallere gönderileceği belirtildi. cha

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger