2 Şubat 2015 Pazartesi

Cep Telefonu Hızlı Nasıl Şarj Edilir?

İlk önce açık olan uygulamaları kapatın, telefonu kapatın ve açın, uçak modu açın, telefonu şarja takın... 30 dakikada telefonunuz %100 şarj olsun...
Dünyada gelişen teknoloji sayesinde hayal bile edilemeyecek düzeyde artan teknoloji tutkusu ile beraber gelişen telefon kullanımı yeni bir hal almaya başlıyor. Hızla tükenen telefon şarjları için şirketler en iyisini yapabilmek için çaba sarfediyorlar. Bütün bunların yanında geçtiğimiz yıl telefon satın aldıysanız eğer, içerisinden "hızlı şarj cihazı" çıkmış olma ihtimal dahilinde.

Yapılan haberlere göre; hızlı şarj teknolojisi, üretici firmaya göre değişiklik gösterse de en çok karşılaşılanlar arasında Qualcomm'un Quick Charge 2.0 var.

Örnek verecek olursak, HTC One M8, Nexus 6, Galaxy Note 4 gibi cihazlarda bulunan Qualcomm'un Quick Charge 2.0 teknolojisi ile daha hızlı şarj olanağı sunuyor.

Peki nasıl daha hızlı şarj oluyor onu inceleyelim. Üretici firmaların yapmış oldukları telefonun içindeki regülatör adı verdiğimiz cihaz, belirli bir süre içinde sadece belirli miktarda gücün içeri girmesine izin veriyor. Telefonların hızlı şarj olabilmesinin nedeni ise pile hasar vermeden daha fazla güç girişine olanak tanır. Başka bir deyişle açıklamaya çalışırsak, eski bir cihaz 5 volt, 1 amperlik bir adaptörü desteklerken, "hızlı şarj" destekli bir telefon 9 voltluk, 2 amperlik bir adaptörü kullanabilir.

Bütün bu dediklerimizin neticesinde hızlı şarj olabilmesi için bu tür özelliğe sahip bir cihazınızın olması gerekiyor. Eğer böyle özellikte bir cihazınız yoksa, hızlı şarj adaptörünü taksanız bile, cihazın içindeki regülatör pile fazla yük gitmesini engelleyecektir. Bu şekilde eski cihazlara takılan cihazınız hasar görmeyecektir, fakat hızlı şarj olmayacaktır.

Bu konuyla benzer yazılar icin tiklayiniz.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger