6 Nisan 2016 Çarşamba

Atık Piller Çöp Değildir!

Atık Piller Çöp Değildir, Toplama Kutularına Bırakalım...

Çanakkale Belediyesi, atıkların doğaya verdiği zararı en aza indirmek, temiz ve sağlıklı bir kenti gelecek nesillere emanet edebilmek adına, uzun bir süredir atık pillerin ayrı toplanması üzerine çalışmalarını yürütüyor.

Bir pilin doğaya verdiği zarar ve içerdiği kimyasal maddeler düşünüldüğünde, pillerin atıktan çok, doğaya karşı tehdit olduğu anlaşılıyor. Piller içerdikleri; çinko, cıva, kadmiyum, kurşun gibi zararlı maddelerle doğayı kirletiyor ve insan sağlığına zarar vererek, geri dönüşü olmayan izler bırakıyor. Sadece 1 adet kalem pil 4 m2 toprağı ve 1 ton suyu kirletebiliyor.

Çanakkale Belediyesi 2006 yılından bu yana, TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) ile birlikte, atık pillerin ayrı toplanmasına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Sadece 2015 yılında, kent genelinden 1.727 kg atık pil toplanmıştır. Ayrıca belirli zaman aralıklarıyla kentlilerimize, atık pillerin ayrı toplanmasına ilişkin bilgilendirme toplantıları düzenlenmiş, öğrencilerimizi teşvik amaçlı çeşitli yarışmalar yapılmıştır.

Kentlilerimiz atık pillerini, Çanakkale Belediyesi Hizmet Binası, Mahalle Muhtarlıkları, Mahalle Meclisleri ve Sosyal Yaşam Evlerinde bulunan atık pil toplama kutularına bırakabilirler. Ayrıca atık pil toplama noktalarına, kentimizde hizmet veren marketler de katılarak, daha temiz bir çevre ve kent için 106 noktaya ulaşılmıştır.
kaynak

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger