4 Nisan 2016 Pazartesi

Speedtest ile Hız testi

Hız testi uygulaması Speedtest sayesinde internet hızınızı ölçün.
4.5G teknolojisinden yararlanacak yada mevcut internet hızını öğrenmek isteyenler için Speedtest ile internet hızı ölçme nasıl yapılır? İşte cevabı;

- Masaüstü yada dizüstü bilgisayarınızdan http://www.speedtest.net/ adresine girin.

- Açılan ekranda harita üzerinde yer alan Begin Test butonuna tıklayarak, hız testine başlayın.

Mobil'de "Speedtest" uygulamasından faydalanacaksanız;

- Android işletim sistemine sahip telefonlarda Google Play, iOS işletim sistemine sahip telefonlarda App Store, Windows Mobile işletim sistemi kullananlarda ise Windows Store'a girin. Ardından en üstte yer alan arama ekranına Speedtest yazıp arama yapın. İlk sırada çıkan uygulamaya tıklayın ve yükleyin. Bu adımların ardından gereken programı cihazınıza kurmuş oldunuz.

- Kurulumun ardından yine aynı ekrandan Aç seçeneğine, ya da cihazınızdan uygulamayı açarak uygulamayı başlatabilirsiniz. Speedtest uygulaması açıldığında öncelikle 'Finding the best server' yazısı çıkar ve bir kaç saniye bu yazı görünür. Daha sonra 'Begin Test' yazısının/butonunun görünmesi uygulamanın hazır olduğunu gösterir. Begin Test'e tıkladığınızda Speedtest uygulaması internet hızınızı ölçmeye başlar. Test sonucu yine kısa sürede önünüze çıkar. Böylece internet hızınızı kolayca öğrenebilirsiniz.

bulunduğunuz konuma göre internet hızınız değişebilir. Bu nedenle bulunduğunuz yerde internetten hangi hızla faydalanabileceğinizi de "Speedtest" uygulaması ile öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger