Yeni teknolojik ürünlerden deneysel otomobil, sürücüsüne, arabayı kullanırken, beyin faaliyetlerinin ve göz hareketlerinin yeterince aktif olup olmadığını gösteriyor.
Teknoloji firmaları bir yandan mevcut ürünlerinin satış hacimlerini yükselterek pazar paylarını korumayı, bir yandan da yeni ürünler geliştirerek liderliklerini sürdürmeyi amaçlıyor. Bu deneysel otomobil, sürücüsüne, arabayı kullanırken, beyin faaliyetlerinin ve göz hareketlerinin yeterince aktif olup olmadığını gösteriyor.
Justin Rattner, bu araçların sürüş emniyetini arttıracağını söylüyor:
"Sadece beyin dalgalarını ölçmüyoruz. Beynin bazı durumlarda, örneğin otomobil kullanırken, veya bir yandan otomobil kullanıp diğer yandan SMS atarken nasıl hareket ettiğini izleyebiliyoruz."
Eğer bunun gibi bir başka deneysel aracın içinde değilseniz SMS atmak hangi hızla giderseniz gidin tehlikeli. Çünkü bu araç kendi kendini idare ediyor. Teknoloji firmaları kadar otomobil üreticileri de yeni teknoloji peşinde. Bu yüzden de yeni modellerde alıcılar ve kameralar kullanılıyor.
Bir diğer projede yoldaki iki aracı birbirleriyle iletişime geçirmeyi, bu şekilde arkadaki sürücüyü öndeki aracın hareketlerinden daha iyi haberdar etmeyi amaçlıyor. Yakında bilgisayarlar bir saksıya yerleştirilebilecek ekrandaki görüntüyü masaya yansıtılabilecek.
Alıcılar ve yongalar tüketicilere aradıkları ürünleri bulmada yardımcı olacak veya fıstık gibi alerjiye neden olan ürünler hakkında uyarabilecek. Kameralar ve alıcılar ailelere çocuklarını daha iyi izleme fırsatı veriyor, daha gelişmiş kameralar ise çocukların sağlığı hakkında da bilgi verebilecek.
Bu şirketin kimlik belgelerine küçük bilgisayarlar yerleştirilmiş durumda. Yüz tanıma yazılımına sahip bilgisayarlı kimlikler sayesinde güvenlik daha da güçlendirilebiliyor.
Paul Scmitz, "Bu kimliklere ses tanıma, üç boyutlu yüz tarama gibi yazılımlar da eklenebilir ve bu şekilde sahte kimlik kullanımı tamamen önlenebilir” şeklinde konuşuyor.
Justin Rattner, "Burada önemli olan müşterinin ne istediğini bilip ona göre çözümler üretebilmek," diyor: "Yonga teknolojisi ilerledikçe çok daha gelişmiş ve yüksek kapasiteli ürünler geliştirmek mümkün." Rattner, teknolojideki değişimin de sürekli olmaya devam edeceğini söylüyor.
teknoloji
14 Ağustos 2013 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler Yayınlar
-
Çanakkale'de bulunan tabyaların yapılış tarihleri çok farklı olsa da, amaç boğazın taşıdığı önem sebebiyle bu mevkileri güçlendirmek olm...
-
Samsung, yepyeni bir Android’li, 4G LTE bağlantı desteğine sahip olan ve zengin kullanım özelliklerini bünyesinde barındıran multimedya cep ...
-
Sosyal paylaşım sitesi Twitter, siber saldırıya uğradığını ve 250 bin kullanıcının bilgisinin "hacker"lar tarafından ele geçirilmi...
-
Gelibolu Altın Sardalye Kültür ve Sanat Festivali'nde sahne alacak şarkıcılar açıklandı. Belediye Başkanı Mustafa Özacar, 20-24 Temmuz t...
-
Çanakkale'yi ulusal ve uluslararası alanda temsil edecek olan logonun son hali lansman toplantısında tanıtıldı. Çanakkale Ticaret ve Sa...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder