24 Mayıs 2010 Pazartesi

'95'inci Yıl Dönümünde Çanakkale Muharebeleri ve Atatürk Sempozyumu'

Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt (atase) Başkanlığı'nın Düzenlediği '95'inci Yıl Dönümünde Çanakkale Muharebeleri ve Atatürk Sempozyumu', 24-26 Mayıs 2010 Tarihlerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde Yapılacak.

Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt (ATASE) Başkanlığı'nın düzenlediği '95'inci Yıl Dönümünde Çanakkale Muharebeleri ve Atatürk Sempozyumu', 24-26 Mayıs 2010 tarihlerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde yapılacak.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, sempozyum süresince altı ayrı oturumda toplam 20 bildiri sunulacak ve 'Çanakkale Muharebeleri ve Atatürk' konulu bir fotoğraf sergisi açılacak.

Sempozyumda sunulan bildiriler, Genelkurmay ATASE Başkanlığı'nca 'Askeri Tarih Araştırmaları Dergisi-Özel Sayısı' olarak, Ağustos 2010'da yayımlanacak.


Sempozyum programına bağlı olarak, ayrıca, 26 Mayıs 2010 tarihinde Gelibolu Yarımadası'na TSK personeli ve akademisyenler ile Harp Okulu öğrencilerinin katılacağı bir gezi düzenlenecek ve bölgenin harp tarihi açısından yerinde değerlendirilmesi sağlanacak.

BASIN DUYURUSU

1. Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt (ATASE) Başkanlığınca, “95’inci Yıl Dönümünde Çanakkale Muharebeleri ve ATATÜRK Sempozyumu” konulu sempozyum, 24-26 Mayıs 2010 tarihlerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde icra edilecektir.

2. Sempozyum süresince 6 ayrı oturumda toplam 20 bildiri sunulacak ve “Çanakkale Muharebeleri ve ATATÜRK” konulu bir fotoğraf sergisi açılacaktır.

3. Sempozyumda sunulan bildiriler; Genelkurmay ATASE Başkanlığınca “Askerî Tarih Araştırmaları Dergisi-Özel Sayısı” olarak, Ağustos 2010 tarihinde yayımlanacaktır.

4. Sempozyum programına bağlı olarak, 26 Mayıs 2010 tarihinde Gelibolu Yarımadasına TSK personeli ve Akademisyenler ile Harp Okulu öğrencilerinin katılacağı bir gezi düzenlenecek ve bölgenin harp tarihi açısından yerinde değerlendirilmesi sağlanacaktır.

5. Genelkurmay ATASE Başkanlığı ile Onsekiz Mart Üniversitesinin müşterek olarak düzenlediği ulusal sempozyumun 24 Mayıs 2010 Pazartesi günü saat 09.00’da yapılacak açılış töreni basına açık olarak icra edilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
kaynak:tsk.tr

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger