23 Mayıs 2010 Pazar

Google Site Haritaları Hakkında

GOOGLE SİTE HARİTALARI HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR
Soru 1: Site Haritası Nedir?

Cevap: Bir web sitesi için mevcut tüm linkleri listeleyen bir XML dosyasıyla birlikte linkler hakkında ek bilgi içeren açıklamalar vardır. Web siteniz için her zaman bir site haritası oluşturmanız gerekir. Bu yöntem arama motorlarının sitenizi daha hızlı gezmesine ve sayfalarınızın arama motorlarında daha hızlı gösterilmesine yardımcı olacaktır. Standart site haritaları XML olduğundan dolayı tüm arama motorları içinde böyle bir site haritası kullanın.

Soru 2: Nasıl XML Oluşturabilirim?

Cevap: Bunu not defteri ile de yapabilirsiniz fakat çok zaman kaybedersiniz. XML yaratabileceğiniz birçok web sitesi bu hizmeti bedava olarak karşılamaktadır. Ben XML site haritaları oluşturmak için yazılım satın almanızı önermiyorum: Çünkü birçok web sitesi aynı şeyi bedavaya yapmaktadır. Aşağıda bu uygulamayı sağlayan birkaç tane site adresleri verdim. Oralardan faydalanabilirsiniz.

Ücretsiz XML Programı: http://www.vigos.com/products/gsitemap/
Online Site Haritası Jeneratörü: Google Sitemap Generator - Free Site Map Builder, XML Sitemaps, Easy

Soru 3: GOOGLE a XML Site Haritamı Nasıl Gönderirim?

Cevap: Bu çok basit bir şey; ben de sizin ana sayfanıza doğrudan site haritası bağlantısı yerleştirmenizi tavsiye ederim. GOOGLE webmaster merkezi GOOGLE a site haritası göndermek için uygun olabilir. Birçok şekilde başka araçlar bulacağına GOOGLE webmaster merkezinde işinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Aşağıdan GOOGLE webmaster merkezine giriş yapabilirsiniz.

Giriş: Google Webmaster Central

Soru 4: Robots.txt Dosyası Nedir?

Cevap: Robots.txt dosyası Robotları dışlama protokolüdür. Web sitenizde bu dosyayı kullanabilir veya taramak endekslemesi için izin verirseniz arama motorları belirli alanlarda gezinirler. Bu yöntem tarayıcılar tarafından bant genişliği kullanımını azaltmak için güzel bir yöntem. Ayrıca XML site haritası dosyanızı işaretleyebilirsiniz; bununla birlikte arama motorları site haritanızı bulmalarında kolaylık sağlar.

Daha ayrıntılı bilgi için; robots.txt dosyası kullanarak sayfaları engelleme veya kaldırma - Web Yöneticisi Araçları Yardım

Soru 5: Nasıl Bir Robots.txt Dosyası Oluşturabilirim?

Cevap: Bunu yapmak çok basittir. İstediğiniz herhangi bir metin editörü ile dosyayı açabilir ve robotx.txt dosyasını metin biçiminde oluşturabilirsiniz. Aşağıdaki kod site haritalarınız için temel örnektir ve tüm sayfalarınızın indexlenmesine izin verir. Web dizininize sadece bu dosyayı kaydedin ve yükleyin.


User-agent: *
Disallow:
sitemap: Your URL to Your SiteMap

Daha İleri Robots.txt Kullanımı İçin; Robots.txt - Vikipedi

Soru 6: Site Haritamı Gönderdiğim Halde, Halen Daha Neden indexlenmedi?

Cevap: Bir site haritası göndermeniz sırf daha hızlı indexleneceksiniz anlamına gelmez. Yeni siteler bir süre tam olarak GOOGLE dizini içerisine alınması uzun sürebilir. Bu diğer arama motorları içinde geçerlidir. Hızlı indexlenmenin en iyi yolu geri dönüşümlü kaliteli linkler almaktadır.r10

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger