7 Haziran 2010 Pazartesi

Mutfağınıza İşlevsellik Katın...

Hem yemek hazırlığını kolaylaştırmak hem de mutfağı evdeki keyifli mekanlardan biri haline getirmek mümkün. İşte mutfak düzenlemesinde çözüm önerileri, yaratıcı fikirler ve dekorasyon için ipuçları…

Mutfak, evin belki de en talepkar mekanı. Sadece yemeklerin hazırlandığı, depolandığı bir alan değil, aynı zamanda bütün ailenin toplandığı, günlük olayların konuşulduğu, kimi zaman arkadaşların ağırlandığı yer. Günümüzde oturma odasına dönüşen mutfak, evde en çok vakit geçirilen mekanlardan. Yaratıcı, faydalı ve güzel görünen depolama alanlarıyla mutfak düzenlemesi bir dekorasyon seçimi değil zorunluluk.

Mutfağı, kullanan kişilerin ihtiyaçları, tercihleri ve alışkanlıkları doğrultusunda düzenlemek gerekiyor ayrıca küçük bir mutfağınız varsa alanı genişletmek için eşyaları azaltmalısınız. Büyüklü küçüklü pek çok parçanın ve dolayısıyla detayın olduğu mutfakta, yer sorunu için mekandaki potansiyel depolama ve raf alanları doğru değerlendirmelisiniz. Eğer tezgahınızda yeterli yer varsa mutfak araç gereçlerini burada bırakabilirsiniz. Mutfaktaki bazı parçalar, birlikte dizildiklerinde şekilleri ve formlarıyla dekoratif objeler haline gelebilir.

Çeşitli ölçülerde değişik malzemelerden üretilen rafları mutfakta her alanda kullanılabilir, baharat, zeytinyağı gibi her zaman el altında bulundurulması gereken malzemeleri buraya yerleştirebilirsiniz.

Pratik öneriler
# Hediye olarak gelen ya da eşi kırılan parçalan kullanamıyorsanız mutfağınızdan çıkarın.
# Mutfak dolaplarını tavana kadar yükseltebilir, en üst raflara daha az kullandığınız parçaları koyabilirsiniz. Böylece hem daha fazla yer kazanırsınız hem de çok tozlanan dolap üstlerinin temizlik sorunu da çözülmüş olur.
# Küçük mutfak araç gereçlerini şeffaf kutular içinde muhafaza edebilir ya da kutuların üzerine içerisinde ne olduğunu belirten etiketler yapıştırabilirsiniz.
# Mutfakta daha fazla çalışma alanına ihtiyaç duyanlar için ikinci bir lavabo, ekstra tezgahtan daha fazla işe yarayabilir. Bu ikinci lavabo sebze meyve yıkamak için tercih edilebilir.
# Boş duvarları açık raflarla doldurabilirsiniz. Servis takımları, yemek kitapları gibi daha sık kullanılan eşyalar için çok uygun.
# Tezgaha raylı bir sistemle eklenen raf açılınca iki kişilik, pratik bir yemek masası ya da çalışma alanına dönüşebilir, işiniz bittikten sonra kapatılabilen bu raflar, özellikle küçük mutfaklar için ideal bir uygulama.
# Mikrodalga fırın gibi bazı mutfak araç gereçlerini üst raflara yerleştirerek tezgahta çalışmak için yer açabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger