22 Eylül 2010 Çarşamba

Yeni sezonda hangi dizileri izleyeceğiz?

Fatmagül’ün Suçu Ne?
Başrollerini Beren Saat ile Engin Akyürek’in paylaştığı ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisi, kendisine tecavüz eden 4 gençten biriyle evlendirilen Fatmagül’ün dramını ekrana taşıyor. Dizi, tanıtımlarıyla bile internette en çok ‘tıklanan’ görüntülerden biri oldu. Hilal Saral’ın yönettiği dizinin çekimleri Urla’da yapılıyor. 1986’da Vedat Türkali’nin senaryosundan Süreyya Duru’nun çektiği aynı adlı filmde Fatmagül’ü Hülya Avşar, Kerim rolünü ise Aytaç Arman canlandırmıştı. Beren Saat bu dizideki tecavüz sahnesi için psikolojik destek aldı.

Muhteşem Yüzyıl
Dönem dizilerinin başarılı reytingini göz ardı etmeyen yapımcılar, iddialı bir projeyi izleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Tim’s Production imzasını taşıyan ‘Muhteşem Yüzyıl’, Kanuni Sultan Süleyman’ın hükümdarlık dönemini yansıtan konusu ile oldukça iddialı. Saray içi çekişmelerin ve Süleyman’ın hayatından kesitlerin sunulduğu dizide Muhteşem Süleyman’ı Halit Ergenç, Valide Sultan’ı ise Nebahat Çehre canlandıracak.

Deli Saraylı

Bu senenin bir diğer dönem dizisi ‘Deli Saraylı’, yüzünü görmeye hasret kaldığımız Perran Kutman’ı yeniden ekranlara taşıyor. 1918-1923 yılları arasında işgal altındaki İstanbul’u anlatan dizide, kurtuluş mücadelesi, aşk, vatan sevgisi ve komedi öğeleri ön plana çıkıyor. Dizide Kutman’a yine usta bir isim, Çetin Tekindor eşlik ediyor. ‘Deli Saraylı’da bu isimlerden başka Melis Birkan, Özge Özpirinçci, Kenan Ece gibi oyuncular da var. Süreç Film’in imzasını taşıyan dizi, bu ay Show TV’de izleyicilerle buluşacak.


Karabulutlar

En son ‘Elveda Rumeli’ adlı dönem dizisinde Sütçü Ramiz rolünde izlediğimiz Erdal Özyağcılar, yeni dönem için Dostoyevski’nin baba, oğul ve kardeşlerin çatışmalarını anlattığı ünlü eseri ‘Karamozov Kardeşler’in uyarlaması olan ‘Karabulutlar’ ile karşımıza çıkıyor. Konusu, 1930’lu yılların Türkiye’sinde geçen dizi, yeni sezonda Show TV’de yayınlanacak.


Türkan

Tek Başına Türkan’ kitabından televizyona aktarılan ve Koliba filmin imzasını taşıyan Türkan, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin kurucusu, bilim kadını Türkan Saylan’ın hayatını anlatıyor. Senaryosunu Oya Yüce’nin kaleme aldığı ‘Türkan’ dizisinde, Saylan’ın gençliğini Memet Ali Alabora’nın eşi Pınar Öğün canlandırıyor. Olgunluk yıllarına da Derya Alabora hayat veriyor. Türkan, Kanal D’nin iddialı dizilerinden.


Halil İbrahim Sofrası

Mahalle dizilerinin güzel örneklerinden ‘Ekmek Teknesi’nin Heredot’u ve Kirli’si TRT’de yayınlanacak ‘Halil İbrahim Sofrası’nda bir araya geliyor. Yapımcılığını Pana Film’in, yönetmenliğini Ahmet Katıksız’ın üstlendiği ‘Halil İbrahim Sofrası’nın başrollerini ünlü mizah ustası Hasan Kaçan, Kadir Çöpdemir, Seray Gözler Yeniay, Ayçe Abana ve Ahmet Yenilmez paylaşıyor. Mahalle dizilerini özleyen televizyon izleyicisi, Hasan Kaçan ve Kadir Çöpdemir’i bu sefer Ali ve Nuri adında iki ortak berber olarakizleyecekler ve çok sevecekler.


Kılıç Günü

Beğenilen yapımlara imza atan Osman Sınav, yeni projesi ‘Kılıç Günü’ ile atv ekranlarında seyirci ile buluşuyor. Kızını kucağına aldığı an 90 gün ömrü kaldığını öğrenen Ali’nin yıllar öncesinden kalma bir hesabı da aynı gün karşısına çıkıyor. Bu arada uğraşmak zorunda kaldığı insanlar arasında ilk aşkı da bulunuyor. Kadroda, Tansel Öngel, Nur Erkul, Melike Güner, Ertan Saban, Yurdaer Okur, Teoman Kumbaracıbaşı, Serdar Yeğin gibi oyuncular yer alıyor.


Öyle Bir Geçer Zaman Ki

Çok sayıda tiyatro oyununa imzasını atan Coşkun Irmak’ın kaleminden çıkan ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ 1960’lı yıllarda başlayıp günümüze doğru süregelen bir aile hikayesi. Şimdiden 16 bölümünün yazılı olduğu dizinin daha fragmanı dönerken adından söz ettirmeye başladı. Erkan Petekkaya’nın gemi kaptanı Ali’ye hayat verdiği dizinin diğer oyuncuları arasında; Ayça Bingöl, Meral Çetinkaya,Yıldız Çağrı Atiksoy, Farah Zeynep Abdullah gibi isimler yer alıyor. Dizininilk bülümü 14 Eylül Salı günü Kanal D’de izleyiciyle buluştu.


Behzat Ç.

Baskıyı hiçbir zaman sevmeyen, hiyerarşik düzeni kabul etmeyen ve kendi kuralları ile hareket etmekten hoşlanan cinayet masası polisi ‘Behzat Ç.’ yeni yayın döneminde Star TV’de izleyici karşısına çıkıyor. Kanunun dışında hareket eden arıza polis Behzat Ç.’yi Erdal Beşikçioğlu canlandırıyor. ‘Behzat Ç.’, ‘Bir Ankara Polisiyesi’ adıyla tanıtımları dönmeye başlayan dizinin kadrosunda Mor ve Ötesi’nin solisti Harun Tekin de yer alıyor. Diğer oyuncuları ise şöyle sıralanıyor: Ege Aydan, Hazal Kaya, Ayça Varlıer, Seda Bakan ve ‘Var Mısın Yok Musun’dan tanıdığımız
Hakan Hatipoğlu.


Arka Sıradakiler bütün hızıyla devam ediyor.

Arka Sıradakiler 125.bölüm sonu merakla beklenen bir bekleyişe yol açtı.Dizide süpriz gelişmeler söz konusu bakalım yeni bölümler bizlere neler göstericek. Arka Sıradakileri izlerken çok heyecanlı dakikalar bizleri bekliyor.


Lale Devri

Farklı kültürlerden iki ailenin bir araya gelmesiyle yaşanan zorlu ilişkilerin konu edildiği ‘Lale Devri’ çok iddialı. İlk kez bir televizyon dizisinde başrol oynayan Emina Sandal’a dizide Tolgahan Sayışman eşlik ediyor. Hatice Aslan’ın da kadroda bulunduğu dizinin çekimleri İstanbul ve Bodrum’da gerçekleştiriliyor. Avşar Film’in yapımcılığını üstlendiği ‘Lale Devri’, Show TV ekranlarında seyirciyle buluşuyor


Yerden Yüksek

Gençliğinde çok iyi top oynarken sakatlanmış, pes etmeyip teknik direktörlük konusunda hırs yapmış emekli, içi futbol ateşiyle yanan Ziya Fikret Tamyol’un yaşamından kesitleri izliyoruz ‘Yerden Yüksek’te. ‘Geniş Aile’nin senaristleri Kamuran Süner ve Cüneyt İnay’ın imzasını taşıyan dizinin kadrosunda Altan Erkekli, Hasibe Eren, Tarık Papuççuoğlu, Alper Saldıran, Toprak Sağlam gibi isimler var. Başarısızlığa yenilmeyen, umutlarının peşinden koşarak, inandığı, güvendiği ve gönülden istediği hedefine ulaşmaya çalışan bir teknik direktörün öyküsünü anlatan dizi, TRT 1’de ekrana geliyor.


Elde Var Hayat

Emre Altuğ’un öğretmen olarak karşımıza çıktığı ‘Elde Var Hayat’, eşi öldükten sonra çocuğunu tek başına büyütmek zorunda kalan bir öğretmenin başına gelenleri anlatıyor. Yeni atandığı yerde, Adalet Çimen’in canlandırdığı üniversiteden arkadaşı Sedef ile karşılaşan Kenan’ı nelerin beklediğini önümüzdeki bölümlerde izleyeceğiz. TRT 1’de yayınlanan dizinin kadrosunda Hande Subaşı, Kerem Kupacı, Suat Ülhan, Bağış Angigün, Serkan Kuru, Orhan Aydın
yer alıyor.


Şen Yuva

Levent Üzümcü ve Ceyda Düvenci’nin aile terapisti bir çifte hayat verdiği ‘Şen Yuva’, Ayşegül Atik ve Altan Erkekli’li kadrosuyla kısa sürede sevilen bir dizi olmayı başardı. Erkekli’yi şimdiye kadarkinden çok daha farklı bir rolde gördüğümüz ‘Şen Yuva’, herkesin çok iyi bildiği ailevi sorunlara, kahkaha dolusu çözümler getiriyor. Atv’de yayınlanan dizide bu isimlere Alper Kul, Osmanberk Selvi, Mehtap Bayri, Caner Aklaya eşlik ediyor.


Yahşi Cazibe

Azeri asıllı Cazibe Abbasova, Türkiye’de çalışma izni almak için kağıt üzerinde bir Türk vatandaşı ile evlenmeye karar veriyor. Bu tarz işlere el altından aracılık eden Gül Hanım vasıtası ile de bir süredir ekonomik sıkıntı yaşayan Kemal’e ulaşıyor. Üç yıl evli kalmaları, hiçbir şekilde boşanmamaları gerekiyor ve bu üç yıl gerçek bir evlilik olduğuna denetçileri inandırmak zorundalar. Senaryosunu Gani Müjde’nin bir arkadaşının sekreterinden esinlenerek oluşturduğu ‘Yahşi Cazibe’, Atv ekranlarında yayınlanmaya devam ediyor. Dizinin kadrosunda Hakan Yılmaz, Peker Açıkalın, Selda Özbek, Aslıhan Gürbüz, Serhat Özcan, Gökçe Özyol, Canan Maktal, Mertcan Sevimli, Tuğçe Kıltaç yer alıyor


Çocuklar Duymasın

Yayınlandığı dönemde bir fenomen haline gelen ‘Çocuklar Duymasın’, 7 yıllık uzun bir aradan sonra kadrodaki ufak tefek değişiklikler ile yeniden seyirciyle buluştu. Haluk ve Meltem’in tatlı didişmelerinin yanı sıra, artık büyüyen Furkan ile kız kardeşi Duygu’nun yeni aşklara ve arkadaşlıklara yelken açtığı dizide Volkan Severcan da yer alıyor. Senaryosunu Birol Güven’in kaleme aldığı dizi atv’de yayınlanıyor. Dizinin oyuncu kadrosu ise şöyle; Tamer Karadağlı, Pınar Altuğ, Furkan Kızılay, Hayal Garip, Zeyno Günenç, Ferdi Akarnur, Vatan Şaşmaz, Volkan Severcan.


Bitmeyen Şarkı

Beyazcama, Yeşilçam’ın sıcaklığını taşıyan ‘Bitmeyen Şarkı’, Bergüzar Korel’in dikkat çekici oyunculuğu ile atv ekranlarında seyirciyle buluşmaya başladı. Gold Film’in yapımcılığını üstlendiği dizi için Febyo Taşel’den eğitim alan Bergüzar Korel bir pavyon şarkıcısını canlandırıyor. Bergüzar Korel, ‘Bitmeyen Şarkı’nın pavyon sahnelerindeki şarkıları kendi sesiyle söylüyor. Çekimleri İzmir, Çeşme, Urla ve Alsancak’ta yapılan dizide Korel’e başrolde Yaman karakterini canlandıran Bülent İnal eşlik ediyor.


Dürüye’nin Güğümleri

Çekimleri Muğla’da yapılan ‘Dürüye’nin Güğümleri’, Almanya’dan dönüş yapan kocası Zühtü’nün başına açtığı dertlerin dışında, Zühtü’den olan dört kızıyla birlikte köy yerinde hayatını sürdürmeye çalışan Dürüye’nin başına gelen komik olayları anlatıyor. Diziiçin kılıktan kılığa giren Emre Kınay’ın Zühtü’yü canlandırdığı yapımda Dürüye rolünde ise İpek Tuzcuoğlu’nu görüyoruz. Bu isimlere Uğur Çavuşoğlu, Selahattin Taşdöğen, Kaan Urgancıoğlu, Lemi Filozof eşlik ediyor. Dizi Star TV’de yayınlanıyor.

Umut Yolcuları

Zuhal Olcay’ı ilk defa çok farklı bir rolde seyirci karşısına çıkaran ‘Umut Yolcuları’, sahipsiz çocukların nasıl suç dünyasının birer piyonu haline getirildiklerini anlatıyor. Erler Film / Türker İnanoğlu yapımcılığında çekilen dizide, Zuhal Olcay çocuk şube müdürü olarak atanan idealist bir emniyet amiri Zahide’yi, Yetkin Dikinciler çocuklara yardım eden, onları hayata kazandırmaya çalışan yurt müdürü Mehmet’i, Haluk Piyes komiser Nasuh’u ve Sedef Avcı da komiser muavini Aslı’yı canlandırıyor. Dizi 20 Ağustos Cuma günü ilk bölümüyle Star Tv’de yayınlanmaya başladı.


Küçük Sırlar
İstanbul’daki zengin aile çocuklarının hayatını anlatan ‘Küçük Sırlar’, sıra dışı ve renkli dünyalarla çok sayıda izleyici toplamayı başardı. Sinem Kobal ile Merve Boluğur’un ön plana çıktığı dizide Burak Özçivit de yer alıyor.


Ezel

Kenan İmirzalıoğlu ve Cansu Dere’nin başrolleri paylaştığı Ezel, sezon finali yaparken dizinin merak edilen yüzü Kenan Birkan ortaya çıkmıştı. Haluk Bilginer’in hayat vereceği karakter bakalım yeni sezonda diziye ne gibi katkılar sağlayacak.


Yaprak Dökümü

Uzun soluklu diziler arasına yerleşen ‘Yaprak Dökümü’, yeni sezonda da Ali Rıza Bey ve ailesinin yaşadıklarını evlerimize taşımaya devam ediyor. Dizi, entrikalarla dolu bir aile yaşantısını gözler önüne seriyor.


Kurtlar Vadisi
Her zaman olay yaratan ‘Kurtlar Vadisi’, gündemitakip eden senaryosu ile izleyicileri her hafta ekran başına kilitlemeyi biliyor. Polat Alemdar ve adamları yeni sezonda da yine devlet içinde dönen dolapları ortaya çıkaracak ve ülkemizin düşmanlarını cezalandıracak.


Geniş Aile

Kendine özgü senaryosu ve esprili diliyle herkesin sevdiği bir dizi haline gelen ‘Geniş Aile’, Ufuk Özkan, Rasim Öztekin, Halit Akçatepe’li kadrosuna bu sene Rojda Demirer’i de katarak iddiasını sürdürüyor.


Arka Sokaklar

Türkiye’nin belki de en uzun soluklu polisiye dizisi olan ‘Arka Sokaklar’ kadrosuna kattığı Zeynep Beşerler ile yeni sezonda da görevden göreve koşmayı sürdürüyor. Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan ve İlker İnanoğlu dizinin kadrosundaki isimlerden bazıları.


Adanalı

Yeni bölümlerinin çekimleri süren ‘Adanalı’ dizisinin bu sezonunda Oktay Kaynarca memleketine dönüş yapıyor. Mizahi unsurlar barındıran polisiye dizisi ‘Adanalı’, Ekin Türkmen, Cemal Hünal ve Zeynep Özder’in katkılarıyla yeni sezona güçlü girmenin hesaplarını yapıyor.


Türk Malı

Şafak Sezer ve Binnur Kaya ikilisinin usta oyunculuklarıyla kısa sürede zirveye çıkan ‘Türk Malı’, Kuzu Ailesi’nin konuştuğu dil nedeniyle eleştirilse de büyük bir kitle tarafından beğeniyle izleniyor. Melek Baykal ve Özkan Uğur’un katılımıyla dizi daha da keyifleneceğe benziyor.


Kavak Yelleri

Dağhan Külegeç’in canlandırdığı Efe karakterinin dönüşüyle farklı bir renge bürünen ‘Kavak Yelleri’, Türkiye’nin uzun soluklu gençlik dizileri arasında yer alıyor. Dizi, Lale Mansur’u da kadrosuna katarak yeni sezonda dikkat çeken yapımlar arasında olmayı hedefliyor.


Hanımın Çiftliği

Dizinin ağır toplarından Mehmet Aslantuğ’un ayrılmasıyla büyük kan kaybı yaşayan ‘Hanımın Çiftliği’, yeni yayın döneminde Özgü Namal’ın yanına Fikret Kuşkan’ı dahil ederek tempoyu düşürmüyor. Dizi yeni sezonda da en çok izlenen diziler arasında olmaya aday görünüyor.


Küçük Kadınlar

Ekin Türkmen, Hande Soral, Fulya Zenginer’li kadrosuyla ‘Küçük Kadınlar’, beş kız kardeşin hayata tutunma çabalarının anlatıldığı bir dizi. Kıvanç Kasabalı’nın katılımıyla zenginleşen kadrosuyla ‘Küçük Kadınlar’ yeni sezonda da keyifle izlenecek.


Papatyam

Metin Akpınar’ın hayat verdiği kasap Necati’nin ikinci evliliğinden sonra yaşadığı değişikliklerin mizahi bir dille anlatıldığı ‘Papatyam’, yeni bölümlerinde eğlendirmeye devam ediyor.


Kapalıçarşı

Kısa zamanda dokunması gereken bir halının hikâyesi ile başlayan ‘Kapalıçarşı’, Nejat İşler’in diziden ayrılıp yerine Engin Altan Düzyatan’ın gelmesiyle birlikte farklı bir şekle büründü. Erkan Can’lı, Olgun Şimşek’li, Mert Fırat’lı, Aslı Tandoğan’lı kadrosuyla Kapalıçarşı yeni sezonda da iddiasını sürdürecek.


Akasya Durağı

Taksi durağındaki şoförlerin günlük hayatlarını anlatan ‘Akasya Durağı’, tekrarlarıyla bile reyting listelerinde iyi bir yere oturuyor. Kanal D’de ekrana gelen dizinin kadrosunda bulunan Zeki Alasya, Cezmi Baskın, Levent Ülgen ve Onur Şan başarılı birperformans sergiliyor.


Gönülçelen

Çingene kızının zengin bir müzisyene duyduğu büyük aşkı anlatan ‘Gönülçelen’, Tuba Büyüküstün ve Cansel Elçin’li kadrosu ile hatırı sayılır bir seyirci kitlesine ulaşıyor. Kadrodan ayrılanlar olsa da çingene kızının aşkını merak edenler bu sezon da Gönülçelen’i keyifle izlemeye devam edecek.


Aşk ve Ceza

‘Aşk ve Ceza’ Nurgül Yeşilçay ve Murat Yıldırım’lı kadrosu ile geçen sezona geç başlamasına rağmenkısa sürede iyi bir yere gelmeyi başardı. Yeni sezonda da atv ekranında Yasemin ile Şahnur Hanım’ın güç mücadelesini merakla izleyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger