10 Mayıs 2011 Salı

Çanakkale Belediyesi Tarihi Ve Kültürel Gezilerine Başlıyor

Çanakkale Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllardan bu yana yapılmaya devam eden kültür gezilerinin 2011 yılı programı başlıyor...
Kentlinin kendi kentinin turistik, tarihi ve kültürel değerlerini tanıması ve sahip çıkması amacıyla gerçekleştirilen ücretsiz geziler kapsamında kentliye Gelibolu Yarımadası ve Kazdağları’nın ziyaret edilme imkânı tanınacak.

Çanakkale Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek geziler için kentlilerimiz ikamet ettikleri mahallenin muhtarlığına başvurarak rezervasyon yaptırıp bu programa katılabilecekler.

Program kapsamında “Tarihi ve Kültürel Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz” sloganıyla Gelibolu Yarımadası'na yapılacak geziler profesyonel rehberler eşliğinde ve kumanyalı olarak 16 Mayıs tarihinde başlayıp 03 Temmuz tarihinde sona ererken, Kazdağlarına yapılacak geziler ise 18 Mayıs tarihinde başlayarak 02 Temmuz tarihine kadar devam edecek.

Bilindiği gibi son zamanlarda yoğunluklu olarak kent ve ülke gündeminde önemli yer tutan Kazdağlarında altın arama çalışmalarına yönelik yükselen seslere ve mücadelelere destek vermek amacıyla özellikle maden aranacak noktaların içinden veya civarından geçmek suretiyle “Kazdağlarımıza Sahip Çıkmaya Geliyoruz” sloganıyla Kazdağları gezileri gerçekleştirilecek.

Program kapsamında hergün gerçekleştirilecek Gelibolu gezileri ve haftanın 2 günü (Çarşamba-Cumartesi) gerçekleştirilecek Kazdağları gezileri için yaklaşık 4500 kişinin gezilere katılarak bilgilendirilmesi hedefleniyor.

Geziler, Çanakkale Belediyesi ücretsiz kültür etkinliğidir…

!!! Gezilere katılmak isteyen kentlilerimizin bağlı bulundukları mahalle muhtarlıklarına başvurarak rezervasyon yaptırmaları gerekmektedir.

!!!Kazdağları gezilerine katılmak isteyen kentlilerimiz için piknik molası da verilecek olup piknik malzemeleri kendileri tarafından temin edilecektir.

!!! Gelibolu gezilerine katılan kentlilerimize ücretsiz kumanya hizmeti sunulacaktır.
kaynak




Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger