11 Mayıs 2011 Çarşamba

Engelliler Haftası :10 - 16 Mayıs

"Asıl engelliler, karşılarına çıkan engeli geçemeyenlerdir."
10-16 Mayıs arası Engelliler Haftasıdır. Sakatlık insanlığın ortak sorunudur. Bu yüzden Sakatlar Haftası yalnız ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı zamanda değerlendirilir. Sakatlar Haftası boyunca; sakatlık sorunu, sakatlığın önlenmesi ve sakatların eğitimi konusu üstünde durulur. Radyo ve televizyonda konu ile ilgili programlar yayınlanır. Okullarda her gün ayrı bir sakatlık konusu işle­nir. Sakatları Koruma Millî Koordinasyonu Kurulu haftanın değerlendirilmesi için aşağıdaki programın uygulanmasını kararlaştırmıştır.
10 Mayıs Sakatlar Haftasının açılışı
11 Mayıs Görmeyenler günü
12 Mayıs işitme ve Konuşma Kusurluları günü
13 Mayıs Ortopedik Sakatlar günü
14 Mayıs Zeka ve Ruhsal Özürlüler günü
15 Mayıs Güçsüz Yaşlılar ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar günü
16 Mayıs Sakatlar Haftasına genel bakış

Çanakkale Belediye Başkan Ülgür Gökhan, Engelliler Haftası sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Gökhan yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Barışın ve özgürlüklerin Kenti Çanakkale'yi, engelli engelsiz tüm yaşayanlarının ortak ve adilce faydalandığı, yaşamaktan mutlu olduğu bir kent yapma ve bunu kalıcı kılma adına yerel yönetim olarak çalışmalarımız hızla sürüyor. Kent yaşamında özel önem verdiğim engelli yaşayanlarımızın gerek eğitimlerine, gerek sportif etkinliklerine, gerekse kültürel-sanatsal faaliyetlerine elimizden gelen desteği vererek, engellilerimizin diğer kent yaşayanları ile her anlamda eşit koşullarda yaşayabilmesine olanak tanıyabilmek, mutlu bir kent resmi oluşturabilmek bizler için son derece önemlidir. Engellilerimizin daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmelerine olanak verilmesi amacıyla haklarını savunduğu ve seslerini duyurduğu 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda düzenledikleri tüm etkinliklerinin destekçisi olduğumu belirtiyor, bu önemli haftada yapımına uzun zaman önce başlanılarak çeşitli nedenlerden dolayı tamamlanamayan Çanakkale Spastik Özürlü Çocuklar Eğitim Okulu'nu Çanakkale Belediyesi ve tüm Çanakkalelilerin desteğiyle hizmete sunmak için gerekli çalışmayı yürüteceğimi belirterek sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Bu arada bir güzel haber Gelibolu Anafartalar Özel Eğitim Meslek Lisesi, Türkiye İşitme Engelliler Spor Oyunları Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu.

Engelliler Haftası ile İlgili Özlü Sözler

* Sakatlık bir kusur değildir


* Sakatlar yardıma değil, şefkate muhtaçtır


* Sakatlara saygı, onlara yaşama sevinci verir



"Bir birini seven insanlar için engeller bir tatlı tebessümden ibarettir"



"Adımlarınızın biçiminin ne önemi var mühim olan yürüyüşümüzle sevgi ve dostluk köP rüsünü geçmektir"


"Engelelrimiz yada işlerimiz olabilir
Bunlar sevgiye asla engel olamaz"


"Hiç bir engel Allah'a kul olmanıa engel değildir"


"Engeller hayatın ritmini yakalamaya engel olamaz"

internetten derlenmiştir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger