15 Mayıs 2011 Pazar

Eurovision'da Türk bayrağıyla zafer

Yüksek Sadakat'in elendiği 56. Eurovision Şarkı Yarışması'nı Azerbaycan kazandı. İkili, zafer sonrası sahneye Türk bayrağıyla çıktı, görenleri şaşırttı.
Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen 56. Eurovizyon Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan 221 puanla birinci oldu. Sonucun açıklanmasıyla birlikte Azerbaycanlı şarkıcı Nigar Cemal, elinde Türk bayrağıyla sahneye koştu.

Yüksek Sadakat'in yarı finalde elenmesinin ardından "kardeş ülke" Azerbaycan'ın kazanması teselli oldu. Azerbaycan'a Türkiye'den 12 tam puan verildi.

Düsseldorf Eurovizyon Arena'da gerçekleştirilen finalde Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Sırbistan, Rusya, İsviçre, Gürcistan, Finlandiya, İzlanda, Macaristan, Litvanya, Azerbaycan, Yunanistan, Estonya, Romanya, Moldova, İrlanda, Bosna Hersek, Danimarka, Avusturya, Ukrayna, Slovenya ve İsveç birincincilik için yarıştı. 25 ülkenin sahne aldığı finalde, Azerbaycan adına yarışan Eldar Kasımov ve Nigar Cemal "Running Scared" adlı şarkıyla 221 puan toplayarak Eurovizyon'u kazandı. İkinciliği 189 puanla İtalya elde ederken, üçüncü ise 185 puanla İsveç oldu.

Tarihinde dördüncü kez Eurovision'a katılan Azerbaycan'ın daha önceki dereceleri sekizincilik, üçüncülük ve beşincilikti.

AZERİLER BİRİNCİLİĞİ AZATLIK MEYDANI'NDA KUTLADI

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen 56. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan'ın birinci olmasından sonra Azerilir, Eurovision birinciliğini Azatlık Meydanı'nda coşkuyla kutladı.

Kutlamalara katılan yüzlerce Azeri, Azerbaycan-Türkiye kardeşliğin lehine ve Ermeni işgalinde bulunan Yukarı Karabağ topraklarının işgalden kurtulması yönünde slogan attıkları görüldü.

AA muhabirine açıklamada bulunan bazı Azeri vatandaşlar ise uzun bir süreden sonra ilk defa sevinç yaşadıklarını ifade ederek, yarışmada Türkiye'nin kendilerine verdiği destekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Kutlamalara , başkent Bakü'de yaşayan Türk öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.
aa

Bizde Türk Bayrağıyla Kutlama Yapan Azerbaycan'ı tebrik ediyoruz, teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger