21 Mayıs 2011 Cumartesi

Eviniz yaza hazır mı?

Yaz geldi ama evim hala kış mevsimini anımsatıyor diye üzülmeyin… Bir kaç ufak değişiklik ile yaşam alanınızı sakin ve huzurlu bir yazlık eve çevirebilirsiniz.
1-Karmaşık yatak odaları ve salonlar, kış mevsimi gibidir: evleri donuk ve kasvetli mekanlara çevirebilirler. Gereksiz eşyalardan kurtulup, olabildiğince sade ve yalın bir mekan yaratın.

2-Ağır ve kalın perdelerden kurtulmanın tam zamanı! Pencerelerinize keten perdelerin yanı sıra renkli ve eğlenceli perdeler asarak, yazın gelişini kutlayabilirsiniz.

3-Balkonunuza beyaz minderleri olan ahşap bir koltuk yerleştirin. Tavana beyaz keten kumaşlar asıp, rüzgarda salınmalarına izin verin. Böylece balkonda otururken, kendinizi küçük bir Ege kasabasında hayal edebilirsiniz.

4-Oturma elemanlarınızın kılıfları değiştirilebiliyor ise daha ince kumaşlı bir kılıf alın. Tek kişilik koltuğunuzu ya da pufunuzu rengarenk çiçeklerin olduğu bir kumaşla kaplatın.

5-Duvarlarınıza ilk yardım simidi, gemi çapası ya da canlı bir renge boyadığınız ahşap panjurlar asarak yaşam alanınıza farklı bir ambiyans katabilirsiniz.

6-Eski bir siniyi orta sehpası olarak kullanmaya ya da bir bankın salonunuzun en ilgi çekici mobilyası olmasına ne dersiniz? Eski mobilyalarınızı canlı renklere boyayarak evinizin çeşitli mekanlarında kullanabilirsiniz. Mesela; pirinç bir avizeyi sprey boyayla kırmızıya boyayıp, avizenizi en dikkat çeken mobilyanızın üzerine asın. Hatta biraz daha cesursanız bu avizenizi aydınlatma yerine tavana astığınız bir aksesuar olarak bile kullanabilirsiniz.

7-Renkli bir koltuğunuz var ise üzerine sarı veya turuncu renkli bir cibinlik asarak salonunuza biraz egzotizm katabilirsiniz.

8-Nötr ya da beyaz renkli duvarlarınız var ise canlı ve farklı renklerdeki resim çerçevelerinden alın. Duvarınızın boş kalan bölümlerine bu çerçeveler sayesinde hareket kazandırablirsiniz. Resim çerçevelerini boş asarak da kullanabilirsiniz.

kolay gelsin...

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger