22 Mayıs 2011 Pazar

Siz yaza hazır mısınız?

Yaz aylarına girdik, sıkı ve formda bir vücut, taze bir cilt kuşkusuz herkesin hayali. İster önce saçlarınızdan, ister gardrobunuzdan, ister vücut ve cilt bakımınızdan, isterseniz beslenme düzeninden işe başlayın, yeter ki başlayın... Taze bir ciltte bütün bayanların hayalidir. Sağlıklı ve formda olmanız için…
- Porsiyonlarınızı mümkün olduğu kadar küçük tutmaya özen gösterin.
- Yağ oranı düşük, hafif ve lifli gıdalar alın. Az yağlı salata, haşlanmış beyaz et, zeytinyağlılar ve haşlanmış sebze gibi…
- Eğer içeceklere düşkünseniz, gazlı ve şekerli içecekler yerine taze sıkılmış meyve sularını, temelde ise bol su içmeyi tercih edin.
- Eğer tercihiniz alkol ise, votka, rakı gibi yüksek kalorili içecekler yerine kırmızı şarap, beyaz şarap gibi daha az kalorili içecekleri tercih edin.
- Tuz ve baharatları da azaltmaya özen gösterin. Çünkü baharatların iştah açıcı özelliği vardır. Bunun yanı sıra fazla tuz da selülit oluşumunu hızlandırır.
Bol su her derde deva...
- Özellikle yazın su tüketimi çok önemlidir. Beslenme uzmanları, özellikle bahar ve yaz aylarında sıvı gıda tüketilmesini önerir. Bunun nedeni ise vücudun, aşırı sıcak ortamlarda terlemeyle birlikte tuz kaybetmesidir. Günde en az 2,5-3 litre su içmeyi alışkanlık haline getirin.
Bakımsız saçlara veda!
Kış aylarının sert rüzgarlarının etkisi, saçın nem dengesini bozar ve saçın kurumasına neden olur. Yaza girerken saçlarınız için öncelikli yapmanız gerekenler ise şunlardır:
- Öncelikle saçlarınızın uçlarından en az 1 cm olmak üzere kestirmelisiniz. Böylece saçlarınız ölü uçlardan kurtulacak ve daha sağlıklı uzayacaktır.
- Saç kesiminin ardından gelen aşama, saçlarınızı canlandıracak ve nemlendirecek olan nem maskesi yapmaktır. Bu işlemi profesyonel ürünlerle kuaförünüzde yaptırmanız en sağlıklısı.
- Yaz boyunca saçlarınızı güneşten korumak için, güneş koruma spreylerini kullanmalısınız.
Cilt bakımı
Cilt bakımınız da yaz aylarına girerken önemsemeniz gereken bakımlar arasında bulunuyor.
- Yaza girerken mutlaka peeling uygulaması yaparak cildinizi ölü hücrelerden arındırmalısınız. Bu gözeneklerin daha iyi nefes almasını sağlayacak ve cildinizi yenileyecektir.
- Cildinizin ışıltılı ve bakımlı görünmesi için içeriden beslenmesi çok önemli. Unutmayın ki mevsim meyveleri en zengin doğal antioksidan ve vitamin kaynaklarıdır. Temel prensip ise aşırıya kaçmadan, kırmızı-turuncu renkli meyveleri tüketmek, yeşil yapraklı gıdaları fazla pişirmeden yemektir.
Selülitlerden Kurtulun
Kadınların % 80 i selülit problemi yaşıyor. Şimdi onlara savaş açmanın tam zamanı! Basit ama etkili yöntemlerle istediğiniz bikiniyi korkusuzca giyebileceksiniz.
- Haftada üç kez yarım saat yürüyün ya da koşun. Koşmak, bağ dokusunu sıkılaştırdığı için çok faydalı.
- Uzmanlar bisiklet sporunun kadınların selülit sorunu için en uygun aktivitelerden biri olduğunu söylüyor. Bisiklet sporunda ağırlıklı olarak bacak kaslarının çalışması, selülite neden olan bölgede kasların güçlenerek, yağ tabakasının oluşumunu engeller. İşe alışverişe giderken dolmuş ya da otomobil yerine bisikleti tercih ederseniz yoğun temponuz arasında spora ayrıca zaman ayırmanızada gerek kalmaz.
- Her sabah problemli bölgelere sıcak-soğuk duş uygulayın ve 3 dakika boyunca sert bir fırça ile masaj yapın.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger