1 Mayıs 2011 Pazar

İlk Dünya Fuarı'nın 160. Yıldönümü

Dünyadaki İlk fuarın 160. yıl dönümünü dünyanın en büyük arama motoru google logosuna taşıdı.
1 Mayıs 2011 Tarihi tarihteki ilk dünya fuarı ' nın gerçekleştiği gün. Google dünya fuarı ' nın düzenlenişinin 160. yıl dönümü anısına yapmış olduğu google doodle logosu.

Dünya Fuarı Google Doodle logosunu yakından incelediğimizde dikkat çeken ilk husus bir büyüteç vasıtası ile İlk dünya fuarı 1851 alanını gezebiliyor olmamız. Expo Dünya Fuarı Dünya fuarı yani diğer bir değiş ile expo ingilizce ”exposition” kelimesinin kısaltılmasından gelmektedir. 19 ‘ ncu yüzyıl ın ortalarından beri düzenli olarak düzenlenen bir organizasyon türüdür. Türkçe karşılığında sergi olarak ta değerlendirilebilir. Expo Dünya Fuarı ‘ nın en önemli özelliklerinden bir tanesi ise Fifa Dünya kupası ve olimpiyat oyunlarının ardından dünyada ekonomik ve kültürel etki yaratan en büyük üçüncü organizasyon olmasıdır.

İlk Expo Dünya Fuarı 1851 yılında Londra’ da bulunan Hyde Park içindeki Kristal Palas’ ta ”Great Exhibition of the works of industry of all nations” teması altında düzenlenmiştir.

Dünya Fuarı Expo 2015 Yılında italya’ nın milano kendinde yapılacaktır. Expo 2015 için Akdeniz ‘ in incisi izmir ‘ de aday gösterilmiştir fakat organizasyonu düzenleme hakkı italya’ ya verilmiştir.

kaynak:internet

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger