1 Mayıs 2011 Pazar

Çanakkale Belediyesi Mayıs Ayı Etkinlikleri

Çanakkale Belediyesi Mayıs Ayında da Etkinliklere devam ediyor.
Çanakkale Belediyesi Kültür ve Sanat etkinliklerine Mayıs Ayında da tüm hızıyla devam ediyor.

Çanakkale Belediyesi olarak; Çanakkaleli çocukların yoğun ilgi gösterdiği çocuk film günleri, çocuk tiyatroları ve her Çarşamba gerçekleştirilen masal günleri, Çanakkalelilere hitap eden yetişkin oyunları, konserler, yarışmalar, sergiler, Kent Müzesi'nde gerçekleştirilen kent sohbetleri ve süreli sergilerle her yaştan kentliye hizmet vermeye devam ediyoruz...

Çocukların büyük ilgi gösterdiği film gösterimlerinde bu ay 14 Mayıs Cumartesi “Tinkerbell ve Peri Kurtaran” ve 28 Mayıs Cumartesi “Mega Zeka” isimli film çocuklar ile buluşacak. Saat 14:30'da Erkan Yavuz Deneysel Sanat Atölyesinde gerçekleştirilecek eğlenceli filmlere 9-14 yaş grubu tüm çocuklarımızın katılımlarını bekliyoruz.

Mayıs Ayı Etkinlikleri kapsamında yetişkin oyunları ünlü tiyatro oyuncularının sahne aldığı “Cam” adlı oyun ile 8 Mayıs Pazar günü, Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen “Deliler Boşandı” adlı tiyatro oyunu 29 Mayıs Pazar günü saat 20:30'da Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda tiyatro severler ile buluşacak. Ayrıca Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu “Alice Masal Diyarında” adlı çocuk oyunuyla saat 13.00’da ve “Beyaz” adlı yetişkin oyunu ile 15-22 Mayıs tarihlerinde saat 16:00'de Erkan Yavuz Deneysel Sanat Atölyesi'nde izleyicisiyle buluşacak.

Çanakkale Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen “Hasat Zamanı” adlı sergi ise 25 Mayıs saat 18:30'da Çimenlik Kalesi'nde açılarak 29 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Her yıl gelenesel olarak gerçekleştirilen Çanakkale Belediyesi Ortaöğretim Kurumları Arası Dans ve Popüler Müzik Yarışmaları bu yılda devam ediyor...

Dans Yarışması 28 Mayıs, Popüler Müzik Yarışması 29 Mayıs saat 20:30'da 90. Yıl Gösteri Merkezi'nde tüm coşkusuyla Çanakkalelilerle olacak.

Çanakkale Belediyesi biribirinden değerli ses sanatçılarından oluşan korosuyla konserlerine bu ayda devam ediyor. Çanakkale Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Konseri Şef Aydın Tekindor önderliğinde 27 Mayıs Cuma günü Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda müzik severler ile buluşacak.

Çocuklara müjde... Çanakkale Belediyesi ve Mavitay Çocukların Kültür Evi işbirliğinde her Çarşamba saat 15:30'da Mavitay Çocukların Kültür Evi'nde “Masal Günleri” ile çocuklar masal diyarlarında buluşacak...

Kent Müzesi ve Arşivi “Kent Sohbetleri” ve “Kent Konferansları” yine her Çarşamba günü saat 18.00'da konukları ile anılarını paylaşmaya devam ediyor.

Kent Konferansları kapsamında, Halk Bilimci Ömer Gözükızıl 25 Mayıs Çarşamba saat 18.00'da,
Kent Sohbetleri kapsamında, 04 Mayıs Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz,11 Mayıs Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi 9. Sınıf Öğrencileri, 18 Mayıs Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi Öğrencileri her Çarşamba saat 18.00'da Kent Müzesi'nde Çanakkaleliler ile buluşacak.

Kent Müzesi Mayıs Ayı Etkinlikleri

Devam Eden Süreli Sergi:

“Kentte Eyüp Görgüler” Kent Müzesi Kurucu Yürütme Kurulu Üyesi Eyüp Görgüler’in kente yeniden dönüşü ve yaptığı tasarımlarla kente kattığı, kaybıyla birlikte farkına vardığımız değerlerin yer aldıgı sergi 5 Mayıs 2011 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

“Kent, Gençler ve Geçmiş” Süreli Sergi ilk Gün Buluşması:

Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi 9. sınıf ögrencileri ile gerçekleştirilen “Kent Tarihini Tanıyoruz” projesi sonucunda oluşan “Kent, Gençler ve Geçmiş” süreli sergisi üç aşamada geçekleşti. Kasım ve Aralık 2010 da gerçekleştirilen Kent Tarihi ve Arkeoloji üzerine dört konferans ile başlayan projede, gençler konferanslar sonrası kente ve kent tarihine dair merak ettiklerini uzmanlara sorarak geçmişe saklanmış pekçok bilgiyi açığa çıkardılar. İkinci aşamada ise Kent Müzesi’ni gezerek müzede belgeler ile objeler üzerinden kente baktılar. Ocak, Şubat ve Mart aylarında yapılan atölye çalışmaları ardından seçtikleri bir konuda aile büyükleri ile gerçekleştirdikleri ropörtajlar ile geçmişi ve bugünü karşılaştırdılar. Aile albümlerindeki fotoğraflar ile çalışmalarını zenginleştirdiler ve sergi hazırlığına başlandı. Sonuç ürünleri üzerinden yapılan son toplantıda, sergiye isim aradılar ve tüm önermelerde en çok yer alan kavramlar “Kent, Gençler ve Geçmiş” serginin ismi oldu.
“Kent, Gençler ve Geçmiş” sergisi, ilk gün buluşması 06 Mayıs 2011 Cuma günü saat 18.00 da Kent Müzesi Eyüp Görgüler Süreli Sergi Salonunda gerçekleşecek olup 03 Haziran 2011 tarihinine kadar Pazartesi günleri hariç 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Kent sohbetleri:

04 Mayıs 2011 Çarşamba
Saat:18.00–19.00
Konuk: Saim Yavuz
Çanakkale Kent Konseyi Başkanı
Konu: “Bir mahalleyi, mahalleli ile tasarlamak”

11 Mayıs 2011Çarşamba
Saat : 18.00–19.00
Konuk: Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi 9uncu Sınıf Ögrencileri
Konu: “Kent, Gençler ve Geçmiş sergisi süreci”

18 Mayıs 2011 Çarşamba
Saat : 18.00–19.00
Konuk: Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi Ögrencileri
Konu: “Comenius Projesi süreci”

Kent Konferansı:

25 Mayıs 2011 Çarşamba
Saat : 18.00–19.00
Konuk: Ömer Gözükızıl
Halk Bilimci
Konu: “Somut Olmayan Kültürel Mirasımız Semahlar”
Çanakkale il Kültür ve Turizm Müdürlüğü Foklor araştırmacısı Sayın Gözükızıl’ın tarafından sunulacak konferansta Somut Olamayan Kültürel Miras listesinde yer alan semah kültürü Çanakkale semahları üzerinden anlatılacak ve konferans sonunda canlı performas gercekleştirilecek.


Kaynak ve Detaylı bilgi için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger