18 Mart 2014 Salı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yılı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yılı kutlu olsun...
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Çanakkale'de ve tüm Türkiye'de coşkuyla kutlandı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümü kutlamaları ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü saat 09.30'da kordon boyundaki valilik binası önünde düzenlenen törenle başladı.

Törene, Başbakan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Avustralya Türkiye Büyükelçisi James Larsen, Yeni Zelanda Türkiye Büyükelçisi Taha Macpherson, askerler, bürokratlar, öğrenciler ve Çanakkaleliler katıldı. Başbakan Erdoğan'ın katılımı nedeniyle karadan, havadan ve denizden geniş geniş güvenlik önlemleri alındı. Troy filminde kullanıldıktan sonra Çanakkale'ye getirilerek kordon boyunda sergilenmeye başlayan Troia Atı çevresinde toplanan gaziler ve Çanakkaleliler ellerindeki Türk bayraklarıyla zafer coşkusuna ortak oldu.

Törende, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından, 1994 yılında TBMM tarafından çıkarılan 3 bin 972 Sayılı Kanun'la 253 bin şehit anısına Çanakkale'ye verilen ve üzerinde "Çanakkale Geçilmez" yazan altın madalya, Türk bayrağına takıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde altın madalyanın takıldığı Türk bayrağı göndere toka edildi. Öğrenciler tarafından Çanakkale Şehitleri'ne isimli şiir okundu.

Tören, halk oyunları gösterisi ve resmi geçit töreniyle sona erdi.

Haber webden derlenmiştir.

Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz...

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger