16 Mart 2014 Pazar

Google ilk mağazasını açıyor

Google, Manhattan’da ilk ana mağazasını açmaya hazırlanıyor.
Google, ABD'deki ilk ana mağazası için Manhattan’ın SoHo semtindeki bir mekanı kiralamak üzere kontrat imzalamaya yakın.

Crain's New York’ta belirtildiği üzere Google, 131 Greene Sokak üzerinde bulunan 380.90m²'lik (4.100ft² ) bir mekanla ilgileniyor. Teknoloji devinin ilgilendiği mekan aynı zamanda Apple mağazasının da yaklaşık bir blok ötesinde bulunuyor.

Şimdiye dek Google, Best Buy gibi perakende mağazalarının içinden ve kısa bir süreliğine Amerika'daki bazı havalimanlarından müşterilerine doğrudan satış yapmasıyla biliniyor.

Google, ilk Google mağazalarını önemli metropolitan alanlarda olmak üzere yıl sonuna dek açmayı arzu ediyor. Şirketin mağaza açmadaki amacı ise müşterilerinin yeni Google Nexus, Chrome ve gelecek ürünleri yerinde görüp almalarını sağlamak.

Google'ın rakipleri Apple ve Microsoft’un ise müşterilerin, ürünleri almadan önce deneyebildikleri perakende satış noktaları mevcut.

Google'ın ABD’deki yüzlerce Best Buy mağazasında ve İngiltere'deki 50 PCWorld/Dixon's mağazasında "mağaza içinde Chrome Mağazası" modelinde satış noktaları bulunuyor. Buralardaki satış noktalarında insanlara Chromebooklar tanıtılıyorlar.

Google'ın mağaza açma fikrinin Google Glass'tan ileri geldiği belirtiliyor. Şirket yöneticileri, insanların Google Glass'ı almadan önce denemek isteyebileceklerini düşündüler.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger