3 Nisan 2010 Cumartesi

Pagerank PR Güncellemeleri Nisan 2010

Merhaba; 2010 Nisan ayı google pagerank güncellemeleri başladı. 167 günlük blogumuzda bu güncellemeden payını alarak Pr1 değerine yükseldi. Ziyaretlerini esirgemeyen tüm kullanıcılara teşekkür ederiz.
Pr değerinizi sorgulamak için TIKLAYINIZ.
Google en son pagerank güncellemesini 31 aralık 2009 tarihinde yapmıştı. Her üç aydan üç aya pagerank güncellemesini yapan Google’in bir sonraki pagerank gücellemesini bakalım ne zaman olacak.
Pagerank Nedir?
+PageRank Teknolojisi: PageRank, 500 milyondan fazla değişken ve 2 milyar terimden oluşan bir denklemi çözerek web sayfalarının önemini ölçmektedir. Doğrudan bağlantıları saymak yerine, PageRank, Sayfa A’dan Sayfa B’ye bir bağlantıyı Sayfa A’nın Sayfa B’ye verdiği bir oy olarak yorumlamaktadır. Ardından PageRank bir sayfanın önemini aldığı oy sayısına göre değerlendirir.PageRank ayrıca, bazı sayfalardan gelen oylar daha yüksek değerde olduğu ve bu nedenle bağlı sayfaya daha yüksek değer kazandırdığı için, oy atan her bir sayfanın önemini de dikkate almaktadır. Önemli sayfalar daha yüksek bir PageRank alır ve arama sonuçlarının en üstünde görünür. Google’ın teknolojisi, bir sayfanın önemini belirlemek için web’in ortak bilgilerini kullanmaktadır. Sonuçlarda hiçbir insan müdahalesi veya yönlendirmesi yoktur, bu nedenle kullanıcılar, ücretli sıralama ile bozulmamış nesnel bilgi kaynağı olarak Google’a güvenebileceklerini görmektedir.
+Yardımlı Metin Eşleştirme Analizi: Google’ın arama motoru sayfa içeriğini de analiz etmektedir. Ancak Google teknolojisi, (site yayıncıları tarafından meta-taglarla manipüle edilebilecek) sayfa tabanlı metni basitçe taramak yerine, sayfanın tüm içeriğini, yazı karakterlerindeki faktörleri, alt bölümleri ve her bir kelimenin tam yerini analiz etmektedir. Google ayrıca döndürülen sonuçların kullanıcının sorusu ile en ilgili sonuç olduğundan emin olmak için komşu web sayfalarının içeriğini de analiz etmektedir.

Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger