22 Ocak 2012 Pazar

Forum Çanakkale

Yapımı yılan hikayesine dönen Forum Çanakkale için Multi şirketinden yeni açıklama geldi. Forum AVM'nin bu yıl 480 milyon avro yatırım yapacağı bildirildi.
Forum AVM'nin sahibi Multi, bu yıl 480 milyon euro yatırım yapacak. 4 AVM açacak olan şirketin CEO'su Belgü "Türkiye'ye güveniyoruz" dedi.

Türkiye'ye 6 yıl önce giren ve Forum isimli alışveriş merkezleri (AVM) ile büyüyen Multi Development Türkiye, bu yıl 480 milyon euro değerinde 4 AVM yapmak için kolları sıvadı.

Multi Türkiye CEO'su Hulusi Belgü, "Gaziantep'te 120, Diyarbakır'da 120, Adana'da 200 ve Çanakkale'de 40 milyon euroluk yatırımlarla AVM'ler yapacağız. Hatta Adana'daki projemizde konut da var. Şirket Türkiye'ye çok güveniyor" dedi. Belgü yeni projelerle 750 bin metrekare olan kiralanabilir alan rakamını 1 milyona ulaştıracaklarını kaydetti.

BAŞKAN GÖKHAN; FORUM ALIŞVERİŞ MERKEZİ YETKİLİLERİ İLE KENT DİNAMİKLERİNİ BİR ARAYA GETİRDİ
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Eski Şarap Fabrikasının satılmasının ardından o alana yapılması planlanan ve alış veriş merkezi için müracaat eden Multiturkmall yetkilileri ile Kent Dinamiklerini bir araya getirdi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasında, Çanakkale Sanayi ve İşadamları Derneğinde, Çanakkale Genç İşadamları Derneğinde ve Esnaf Odalar Birlik Başkanı ve Esnaf Odaları Başkanları ile toplantılar düzenlendi.

Başkan Gökhan, “Konuyu Belediye Meclis’inde görüşmeden önce sizlerle paylaşmak istedim sizlerin görüşleri benim için önemli, Belediye Meclisimizin alacağı karar açısından da önemli” dedi.

ÇANAKKALE ESNAFINA AYRIMCILIK YAPILMALI
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan;” Eski şarap fabrikasının Multiturkmall firmasınca satın alınmasının ardından, fabrikanın bulunduğu alana ve yine deniz kısmında kalan ve eski şarap fabrikasının arazisi olan yere bir alışveriş merkezi yapma teklifi geldi. Konuyu meclis gündemine taşımadan önce sizlerle paylaşmak istedim.

Fabrikanın bulunduğu alana bir alışveriş merkezi, deniz kısmında kalan alana ise bir hastane yapılması söz konusu.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum yatırım türü fabrika olmalıydı. Fabrikaların kapatılmasına üretimin durmasına ve çalışan emekçi kesimin mağdur bırakılmasına karşıydım. Hala da karşıyım.

Bundan öncede bu yerle ilgili yatırımlar söz konusuydu konut yapılmak istendi karşı çıktım.

Ancak burada şöyle bir konu söz konusu, Multiturkmall yetkilileri yaklaşık 1500 civarında kişinin istihdam edileceğini belirttiler. Sizlerin görüşleri çok önemli.

Öncelikle Çanakkale esnafı mağdur edilmemeli ve Çanakkale esnafına pozitif ayrımcılık yapılmalı, farklı davranılmalı özendirilmeli” dedi.

Multiturkmall Forum Alışveriş Merkezi Kiralama Direktörü Tolga Ergut, kent dinamiklerine yaptığı sunumlarda projelerini tanıtarak; istihdamın genişleyeceğini, ticaret hacminin artacağını belirtti.

Ergut sözlerine, “Alışveriş merkezi içindeki işletmelerin yaklaşık %80’nin Çanakkale’ li esnaflardan oluşacağını belirterek, kentte kendi markalarını yaratmış işletmeleri istedikleri takdirde direk olarak alışveriş merkezine katacağız. Çanakkale’yi tercih etmemizdeki nedenlerin başında, İstanbul’a yakın olması,üniversite kenti olması ve kişi başına düşen milli gelirin diğer kentlere göre fazla olmasıdır” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen toplantıya, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Tezcan, Meclis Başkanı Tamer Balçık ve Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri ve Multiturkmall yetkilileri Ticaret Müdürü Ali Onur Tokgöz, Proje Geliştirme Müdürü Serkan Biber ve Kiralama Direktörü Tolga Ergut katıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İlhami Tezcan;” Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’a konuyu birlikte değerlendirme fırsatı yarattığı için teşekkür ederim. Çanakkale esnafı bizler için önemli, esnafımızın zorluk çekmesini istemeyiz.

Alışveriş merkezinde bayilik önceliği Çanakkaleli esnafımıza verilmeli. Buraya gelmeniz ve bu toplantının düzenlenmesi olumlu bir başlangıç oldu” dedi.
Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneğindeki toplantıya; Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çasiad Başkanı Hüseyin Yalman, Çasiad Yönetim Kurulu Üyeleri ve Multiturkmall yetkilileri katıldı.

Çasiad Başkanı Hüseyin Yalman, Multiturkmall Forum Alışveriş Merkezi Yetkililerinin yaptığı sunumun ardından; “ Üretim planlaması olan bir alanda, üretim sektöründen, hizmet sektörüne geçilmesi konusunda adım atılıyor.

İstihdam sağlayacağından dolayı önemli” dedi.

Genç İşadamları Derneğindeki toplantıda sunumlarını gerçekleştiren Multiturkmall Yetkilileri daha sonra Esnaf Odaları Birlik Başkanı ve Meslek Oda Başkanlarına sunumlarını yaparak projelerini anlattılar.

Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mustafa Vurucu; “Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’a teşekkür ederim. Konunun değerlendirilmesi ve tartışılması için bir fırsat yarattı.
Bizler mevcudu korumak ve yaşatmak istiyoruz. Küçük esnafın mevcut durumu korunmalı özellikle çalışma saatleri iyi ayarlanmalı” dedi.

2008 den beri beklenen ama kesin bir şey söylenmeyen bir yatırımdı. Tüm Çanakkelilerin gözü aydın...

GÜNCELLEME 31 TEMMUZ 2012

Forum Çanakkale Eski Tekel kanyak fabrikasının yerine yapılacak. Eski Tekel kanyak fabrikasının yıkımına başlandı.

Çanakkale’ye Yeni Yaşam Alanı
32.000 m² alan üzerine kurulacak olan Forum Çanakkale, şehir merkezinin güneyinde yer almaktadır. Üçgen formda hazırlanan proje, 27.800 m² kiralanabilir alana sahiptir. Tasarımı modern özellikler ve yerel mimari unsurlar içeren Forum Çanakkale’de ulusal ve uluslararası markalar, hipermarket ve sinema salonları bulunmaktadır. Projede yaklaşık 1000 araçlık otopark hizmet verecek.

1 yorum:

Forum Çanakkale 2014'te Kapılarını Açacak dedi ki...

Forum Çanakkale 2014'te Kapılarını Açacak.
http://canakkalen.blogspot.com/2012/09/forum-canakkale-2014te-kapilarini-acacak.html

Popüler Yayınlar

 
web ve teknoloji dünyasında olup bitenlerle ilgili kendi halinde bağımsız bir blog. Powered by Blogger